Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tátralomic: szombattól már itt is lehet síelni

2015.12.11. Bata Attila

Továbbra sincs igazi tél a szlovák síterepeken sem. A november végén legyártott havat már lassan elolvasztja a decemberi enyhe idő. Az előttünk álló hétvégén kevés síterep tud kinyitni, de sajnos ők is csak kevés pályával. Újdonság, hogy Tátralomicon is beindítják a szezont.
Hétközben összesen három síterepen lehetett síelni Szlovákiában. Chopok, Csorba-tó és Donovaly maradt meg hírmondónak a hétvégén még nyitva tartó síterepekből.

Mivel természetes hó már régen hullott, csak azok a terepeken lehet síelni, ahol be tudták indítani a hóágyúkat. Ez sem volt egyszerű, hiszen a hőmérséklet túl enyhe volt a hét első felében. Ebben a tekintetben legalább valamelyest javult a helyzet, a lehűlésnek köszönhetően mától már kedvezőbbek a hóágyúzás feltételei a magasabban fekvő pályákon.

Pénteken így állt a chopoki pályák behavazása
Pénteken így állt a chopoki pályák behavazása
Chopokon is bőszen készítik a műhavat, a síterep "élő jelentése" már nemcsak a nyitva tartó pályákat mutatja, hanem azt is láthatjuk, hogy hány százalékos a pályák behavazottsága.

Egy mém a szlovák hóhelyzetről,,,
Egy mém a szlovák hóhelyzetről,,,
Donovaly-ban és a Csorba-tónál nem változott a helyzet az előző hétvégéhez képest, ugyanannyi pályán lehet síelni, mint korábban.

Tátralomnic pénteken
Tátralomnic pénteken
Tátralomnicon egy héttel ezelőtt elhalasztották a nyitást, de ezen a héten sikerült annyi havat gyártani, hogy az utolsó pillanatban (péntek délután) bejelentették a szombati nyitást. A síterep szóvivője szerint a 850 méter hosszú Štart Východ (Start-Kelet) pályát lehet szombattól használni, a többit majd az időjárás és a hóágyúzás függvényében.

Csorba-tó tegnap
Csorba-tó tegnap
A harmadik tátrai (Csorba-tó és Tátralomnic után) síterepen, a nyugat-tátrai Rohácson is lehet ezen a hétvégén síelni. Itt egyelőre hétvégi üzemmódban vannak, hétközben a síterep zárva tart.

Szintén csak hétvégeken üzemel a Pieninekben található Litmanova, egymás után a harmadik hétvégén tartanak nyitva.

A Bélai-Tátra legjobb síterepe, Bachledova is november óta készül a nyitásra, amelyet ezen a hétvégén is el kellett halasztaniuk.

Szintén elmarad a nyitás a hóbiztosnak tartott Martin sípályáján is.
Selmecbánya ma
Selmecbánya ma
Bizakodásra az említett lehűlés adhat okok, Selmecbányától kezdve, Kubinska Holán keresztül számos síterep beindultak a hóágyúk.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.