Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tavasz Murauban: reggel mínusz 3, délben már 21 fok!

Itthon Mátraszentistvánban még mindig lehet síelni!

2012.03.17. Bata Attila

Tavasz Murauban: reggel mínusz 3, délben már 21 fok! Pénteken több évszakot átélhettek azok, akik kora reggeltől késő délutánig síeltek az osztrák pályákon. Számos településen a reggeli fagyokat húsz fok feletti kellemes tavaszi délután követte. A reggeli minimum és a délutáni maximum között gyakran 20-25 fok különbség is volt.
A pénteki legnagyobb hőmérsékletkülönbséget Tamsweg településen mérték, ahol egy nap alatt 25,3 fokot emelkedett a hőmérséklet. Reggel még mínusz 5,4 fokot mutatott a hőmérő, de kora délutánra már majdnem elérte a húsz fokot (19,9). Sokan síelnek az ünnepi hétvégén Murau síterepén. Nos, a településen is az járt jól, aki rétegesen öltözködött, hiszen a reggeli mínusz 2,7 fokos fagyokat 21,2 fokos tavaszi kánikula követte. Szintén 20 fok körül volt a különbség Salzburgban (0,5 és 21,4 fok), valamint a fővárosban, Bécsben (mínusz 2,1 és 17,8 fok).

Szlovákiában is nagyot változott az időjárás egy nap alatt. A Magas-Tátra síterepei alatt található Poprádon reggel még mínusz 5,9 fok volt, de délutánra már 14,2 fokig emelkedett a hőmérséklet. Ennél is nagyobb volt a változás a magyar határhoz közeli Losoncon, itt 21,4 fokos különbség (mínusz 4,1 és 17,3) jött össze. A Csorba-tónál a reggeli mínusz 3,2 fok után 9,1 fokban olvadtak a pályák. A Chopok csúcsán hosszú hetek után pénteken mértek először pozitív hőmérsékletet (2,4 fok és 129 cm hó), de a Lomnici-csúcson még tegnap is nulla fok alatt maradt (mínusz 1 fok és 206 cm hó) a hőmérséklet.

Tavasz és tél Mátraszentistvánban - még lehet síelni
Tavasz és tél Mátraszentistvánban - még lehet síelni
Itthon Győrben délután 19,8 fokban lehetett élvezni a tavaszt, de reggel még itt is hideg volt (mínusz 2,4 fok). A Mátrában még valamivel téliesebb az időjárás. Bár Kékestetőn már bezárt a sípálya, reggel még itt is fagyott (mínusz 2,4 fok), de délben is csak 7,6 fokig emelkedett a hőmérséklet, és a csúcson még mindig 25 cm havat jelentettek. A Mátrában még mindig lehet síelni, a mátraszentistváni Síparkban is 5-8 fokkal hidegebb van az országos átlagnál, itt még üzemelnek a pályák.

Az enyhe idő a hétvégén is folytatódik, hétfőtől azonban kisebb lehűlés köszönt az Alpokra, és Ausztriára. A lehűlés csapadékot is hoz, és a hóhatár 1000 méter környékén alakulhat Vorarlberg tartományban (Ausztria). Ebből a hidegfrontból hazánkban csak néhány fokos csökkenést tapasztalunk majd kedd környékén, de aztán újra visszaáll a tavaszi időjárás.
KOMMENTEK
dragon | 2012.03.17. 20:55
Úgy volt.
Rafácz Zoltán | 2012.03.18. 21:03
Lassan vége a téli szezonnak. Mi is már csak a jó szelet várjuk a vízparton. :-))
Szab | 2012.03.19. 07:44
Nem kell még temetni a szezont, többször szereltünk láncot áprilisban. Május 5-én vár az ingyen pezsgő Turrachon. :))
NINO | 2012.03.19. 21:48
Ott voltunk !!

Szállástippek
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Relax Resort Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
2008-ban épült modern, színvonalas szálloda a kreischbergi pályák tövében, kb. 150 méterre a kabinos lifttől! A 6. emeleten található, panorámás wellness szolgáltatásai: élménymedence, szaunavilág, fitneszterem, gőzfürdő, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.