Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tavasz Murauban: reggel mínusz 3, délben már 21 fok!

Itthon Mátraszentistvánban még mindig lehet síelni!

2012.03.17. Bata Attila

Tavasz Murauban: reggel mínusz 3, délben már 21 fok! Pénteken több évszakot átélhettek azok, akik kora reggeltől késő délutánig síeltek az osztrák pályákon. Számos településen a reggeli fagyokat húsz fok feletti kellemes tavaszi délután követte. A reggeli minimum és a délutáni maximum között gyakran 20-25 fok különbség is volt.
A pénteki legnagyobb hőmérsékletkülönbséget Tamsweg településen mérték, ahol egy nap alatt 25,3 fokot emelkedett a hőmérséklet. Reggel még mínusz 5,4 fokot mutatott a hőmérő, de kora délutánra már majdnem elérte a húsz fokot (19,9). Sokan síelnek az ünnepi hétvégén Murau síterepén. Nos, a településen is az járt jól, aki rétegesen öltözködött, hiszen a reggeli mínusz 2,7 fokos fagyokat 21,2 fokos tavaszi kánikula követte. Szintén 20 fok körül volt a különbség Salzburgban (0,5 és 21,4 fok), valamint a fővárosban, Bécsben (mínusz 2,1 és 17,8 fok).

Szlovákiában is nagyot változott az időjárás egy nap alatt. A Magas-Tátra síterepei alatt található Poprádon reggel még mínusz 5,9 fok volt, de délutánra már 14,2 fokig emelkedett a hőmérséklet. Ennél is nagyobb volt a változás a magyar határhoz közeli Losoncon, itt 21,4 fokos különbség (mínusz 4,1 és 17,3) jött össze. A Csorba-tónál a reggeli mínusz 3,2 fok után 9,1 fokban olvadtak a pályák. A Chopok csúcsán hosszú hetek után pénteken mértek először pozitív hőmérsékletet (2,4 fok és 129 cm hó), de a Lomnici-csúcson még tegnap is nulla fok alatt maradt (mínusz 1 fok és 206 cm hó) a hőmérséklet.

Tavasz és tél Mátraszentistvánban - még lehet síelni
Tavasz és tél Mátraszentistvánban - még lehet síelni
Itthon Győrben délután 19,8 fokban lehetett élvezni a tavaszt, de reggel még itt is hideg volt (mínusz 2,4 fok). A Mátrában még valamivel téliesebb az időjárás. Bár Kékestetőn már bezárt a sípálya, reggel még itt is fagyott (mínusz 2,4 fok), de délben is csak 7,6 fokig emelkedett a hőmérséklet, és a csúcson még mindig 25 cm havat jelentettek. A Mátrában még mindig lehet síelni, a mátraszentistváni Síparkban is 5-8 fokkal hidegebb van az országos átlagnál, itt még üzemelnek a pályák.

Az enyhe idő a hétvégén is folytatódik, hétfőtől azonban kisebb lehűlés köszönt az Alpokra, és Ausztriára. A lehűlés csapadékot is hoz, és a hóhatár 1000 méter környékén alakulhat Vorarlberg tartományban (Ausztria). Ebből a hidegfrontból hazánkban csak néhány fokos csökkenést tapasztalunk majd kedd környékén, de aztán újra visszaáll a tavaszi időjárás.
KOMMENTEK
dragon | 2012.03.17. 20:55
Úgy volt.
Rafácz Zoltán | 2012.03.18. 21:03
Lassan vége a téli szezonnak. Mi is már csak a jó szelet várjuk a vízparton. :-))
Szab | 2012.03.19. 07:44
Nem kell még temetni a szezont, többször szereltünk láncot áprilisban. Május 5-én vár az ingyen pezsgő Turrachon. :))
NINO | 2012.03.19. 21:48
Ott voltunk !!

Szállástippek
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Hotel am Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, négycsillagos szálloda a kabinos lift alsó állomásától 150 méterre. Szállodai szobákkal, 2-8 fős apartmanokkal, wellness részleggel, fitnesz teremmel várja a vendégeket. Szolgáltatások: játékterem, konferenciaterem, sítároló, WiFi, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.