Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Londoni reptér lezárva, taxival mentek síelni az Alpokba

2010.12.25. | Szerző: Bata Attila
Londoni reptér lezárva, taxival mentek síelni az Alpokba Az elmúlt hétvégén lehullott hó miatt a londoni Heathrow reptér nem indított járatokat. Mit tegyen az a család, akinek már befizetett síelése van a Francia-Alpokban? Végső esetben taxit hívtak és 1000 fontért (kb. 330 000 Ft) megtették a majdnem 1300 kilométeres utat Val d’Isère-be.
h i r d e t é s
Síelni muszáj, főleg, ha már minden be van fizetve, de mit tegyünk akkor, ha nem járnak a repülőgépek, hogy jussunk el az Alpokba Angliából. Egy héttagú angol család először azon döbbent le, hogy lezárták a londoni repteret, ezáltal esélyük sem volt a Francia-Alpok egyik legjobb síparadicsomába, Val d’Isère-be elrepülni. Mivel a szállást és a repülőjegyeket teljesen külön irodákban foglalták, így valószínűleg nem kaphatták volna az elmaradt síelés árát.

Ahogy lenni szokott, ilyenkor következtek a B és C tervek. Az angolok zöméhez hasonlóan megpróbáltak vonatra ülni, de az ünnepek előtt már nem volt hely a járatokon. Következő lépésben egy kisbusz szerettek volna bérelni, amellyel az egész család eljuthat Franciaországban, de ezzel sem volt szerencséjük.

A családfő utolsó esélyként felhívta a helyi (Southampton) taxi társaságot, hogy akad-e olyan sofőr, aki 1000 fontért (kb. 330 000 Ft) hajlandóan lenne őket elvinni a francia síterepre. Az összeget úgy számolták ki, hogy körülbelül ennyibe került volna egy kisbusz bérlése. Szerencséjükre, akadt egy sofőr, aki bevállalta az utat.

Gyorsan megegyeztek az útvonalban, a pihenőkben, sőt még azt is kitalálták, mikor váltják egymást a sofőrök. Azzal azonban nem nagyon számoltak, hogy Franciaországban is hóviharok tombolnak, így a majdnem 1300 kilométeres utat 15 óra alatt tették meg.

Végül is a repülőgép eredeti menetrendjéhez képest hat órával később, de mégiscsak megérkeztek, így nem esett kútba az egy hétre kifizetett 7000 fontos (kb. 2,3 millió Ft) téli vakáció. A taxis egy éjszakát aludhatott egy pótágyon, majd másnap indult vissza. Elmondása szerint élvezte élete első útját Franciaországban, azonban nagyon furcsa volt neki a másik oldalon vezetni.
2010.12.25. 09:58:45 Stani
Hollandiából Kaprunba 16 órát utazott a szokásos 8 óra helyett az a holland család, akivel pár napja találkoztam. Azt mondták a német autópályákon 40 km/h-val tudtak maximum haladni. Hollandiában 15 cm hó van, amire az életükben eddig nem volt példa.
Zell-ben is feltűnően sok GB rendszámú autó van, gondolom ez is összefügg a járat törlésekkel, hiszen ők többnyire repülni szoktak.
2010.12.25. 12:35:23 Basslovers
Az igen! Nájsz! XD
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »