Menü ≡

Tél van Szlovéniában és Horvátországban is

2013.03.26. | Szerző: Bata Attila
Magyarország déli és délnyugati részét legjobban sújtó havazásnak természetesen van folytatása a magyar határ másik oldalán is, így komoly gondokat okoz a havazás a szlovén, horvát és szerbiai utakon is. A magyar oldalon lehullott 25-30 cm mennyiséghez hasonló mértékben havazott a határ másik oldalán is.
h i r d e t é s
Szlovéniában 50 éve nem volt ilyen hideg március végén. Több utat is le kellett zárni, valamint a kamionok kénytelenek a határállomásokon várakozni. Átlagosan 25-30 cm hó hullott vasárnap óta, amely jelentős gondokat okozott az utakon. Kedd reggelig 111 baleset történt az utakon, ebből 57 tegnap este.

Az idei horvátországi télről már többször zengtünk ódákat, és még mindig van utánpótlása a havazásnak. Ma reggelre a Plitvicei-tavaknál 45 cm, a Zágráb melletti hegyekben 30 cm friss hó esett. A Zavizán-csúcsán már korábban megdőlt a hórekord 322 centiméterrel, amely március közepére 220 cm-re csökkent, de most újra 320 centiméternél járnak. A mostani nagy havazás miatt az Adriai-tengerhez vezető A1-es autópályát le kellett zárni a Sveti Rok csomópont után.

Szerbiában is havazik, ma reggel Belgrádban több kilométeres dugót okozott a havazás. Ma este 20:30-kor rendeznék a szerb-skót foci VB selejtezőt (mi Törökországban játszunk) a Vajdaságban. Az újvidéki pályára jelenleg is szépen hull a hó. Ahogy a nap képén is látható a vendég skót szurkolók is besegítenek a helyi rendezőknek a hó eltakarításában, nem szeretnék, ha feleslegesen utaztak volna ide. A mérkőzést magyar játékvezető vezeti, aki este hétkor dönt, hogy alkalmas-e a pálya a meccs megrendezésére.

2013.03.26. 18:24:17 Bukfenc
Idén a tavasz érdeklődés hiányában elmarad!!!:)))
2013.03.26. 22:14:59 kmcsl83
Tél után rögtön jön a nyár
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »