Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Téli-nyári pályát építettek a sífutóknak Kanadában

2013.10.05. | Szerző: Bata Attila
Nem kell többé a forgalomban rollerezniük nyáron a kanadai sífutóknak, elkészült egy öt kilométeres aszfaltozott pálya a Mont-Sainte-Anne síterepén található Pierre Harvey edzőközpontban. Télen havon, az év többi időszakában pedig sírollerrel gyakorolhatnak mostantól az átépített pályákon.
Tavaly decemberben jelentették be a sífutó pálya leaszfaltozását. Az előzményekhez hozzátartozik, hogy eléggé korlátozottak voltak a sífutók lehetőségei nyáron, miután kitiltották őket a környék útjairól. Egyre több panasz érkezett a rendőrséghez, hogy veszélyes, ha a sífutók a főutakon rollereznek, és ezek után a rendőrség le is tiltotta őket a jó minőségű, de zsúfolt utakról.

Félő volt, hogy a sífutók veszik a léceiket, rollereiket és az ország nyugati részébe költöznek, ezért a síterep úgy döntött, hogy belevág egy téli-nyári pálya építésébe. A helyi központ vezetője szerint, az is fontos érv volt, hogy a sífutók amúgy is többet edzenek aszfalton egy évben, mint havon.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az építkezés időben és pénzben is elhúzódott. A tervezett nyári átadás helyett szeptember végére készült el, és a 275 ezres költségek is 425 ezer kanadai dollárra (kb. 91 millió forint) emelkedtek. Ehhez hasonló létesítmény még Kanadában is csak egy van, Alberta tartományban.

Amellett, hogy a síterep a sífutók Mekkája, a többi szabadidős sport sem panaszkodhat. Remek lesikló pályák vannak a hegyen, most építenek egy új ülőliftet, és nemrég adtak át egy spéci downhill pályát a kerékpárosoknak.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 43 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.