Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Területbővítés és síoktatás fejlesztés Eplényben

2013.09.20. Intersport Síaréna

A 2013/2014-es időszakra egy 52 pontból álló fejlesztési programmal készülnek a Nordica Síarénában. Az újítások révén még kezdőbarátabb és síelő-centrikusabb lesz Eplény. Múlt héten csak néhány szót ismertettek az egyes pontokból, így teljesen egészében egy lépést sem láthattunk.
A mai naptól kezdődően minden héten közzétesznek 5 pontot a listából. Az első hírcsokor alább olvasható.

Az 1-es csákányos végállomásánál mindkét oldalon nagymértékben megnövelik a rendelkezésre álló területet. Az összesen 1500 négyzetméteres bővítés során egy hatalmas kiszálló-átszálló terület alakul ki. További előny még, hogy a népszerű 7-es pálya végén sokkal szélesebb részen lehet majd átcsúszni az 1/b pálya irányába.

Az idei fejlesztési tervből természetesen nem maradhatott ki a hógyártó rendszer továbbfejlesztése sem. Azért, hogy a hóágyúk vízellátása még jobb legyen, tavaly a szivattyúk kapacitását 75%-kal megnövelték. Idén a rendszer teljesítményét még további 20%-kal emelték, így a szivattyúk óránként már 240 köbméter vizet képesek a Síaréna 44 hóágyújához elszállítani. Így a hógyártó kapacitás is 20%-kal emelkedik a tavalyihoz képest.

A kezdők kedvében járva egy 3-as számú tanulófelvonót telepítenek az újonnan kialakított 6-os tanulópályára. Így még nagyobb terület áll majd rendelkezésre a síoktatáshoz.

Nem csak az oktatási területet növelik, hanem az oktatók számát is. A sí- és snowboardoktatók csapatát kibővítik, egységes felszereléssel látják el a képzői gárdát, továbbá az oktatási tematikát is egységesítik. A síiskola reform keretében lehetőség nyílik speciális tanfolyamokon való részvételre is.

A tavalyi évben nagymértékben, több mint 1000 férőhellyel növelték a parkolók méretét és bevezették a nagysikerű „Praktikus és Kényelmes” névre keresztelt parkolási rendszert. Az idei parkoló-fejlesztések keretében 4-es számú parkírozót további 20 férőhellyel bővítik ki.
KOMMENTEK

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.