Menü ≡

Alpesi vb: Tina Maze második aranyát nyerte

2015.02.10. | Szerző: MTI
A múlt pénteken lesiklásban is győztes szlovén Tina Maze nyerte hétfőn a női szuperkombinációt az egyesült államokbeli Beaver Creekben zajló alpesi sí-világbajnokságon.
h i r d e t é s
A 31 éves versenyző múlt kedden szuper-óriásműlesiklásban ezüstérmes volt, azaz az eddig megrendezett három számban mindig dobogóra állt.

A lesiklásban és óriás-műlesiklásban is olimpiai bajnok Mazénak ez pályafutása első vb-aranya szuperkombinációban. 

Maze mögött két osztrák, Nicole Hosp és Michaela Kirchgasser végzett a második és a harmadik helyen a lesiklásból és műlesiklásból álló viadalon, amelynek második részében a hazai kedvenc Lindsey Vonn kiesett.

A szám egyetlen magyar indulója, Miklós Edit a lesiklásban 16. lett, de műlesiklásban már nem állt rajthoz. A csíkszeredai születésű versenyző a Facebook-oldalán azt írta, a vasárnapi edzésen megerőltette a korábban operált térdét, amely megfájdult, emiatt úgy döntött, a hétfői verseny második részében már nem áll rajthoz, inkább a csütörtöki óriás-műlesiklásra tartalékolja az erejét.

"A legrosszabb érzés egy versenyt eredmény nélkül zárni, de úgy gondolom, sokkal fontosabb az egészségem" - írta a 26 éves síző.

Eredmények (a vb honlapjáról):
Női szuperkombináció:
----------------------------------
1. Tina Maze (Szlovénia) 2:33.37 perc (1:45.25 perc/48.12 másodperc)
2. Nicole Hosp (Ausztria) 2:33.59 (1:46.15/47.44)
3. Michalea Kirchgasser (Ausztria) 2:33.72 (1:46.58/47.14)
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »