Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tina Maze először járt Magyarországon

2015.06.14. Bata Attila

Az utóbbi évek egyik legjobb női síelője járt Magyarországon. Tina Maze, a szlovénok olimpiai és világbajnok síelője pihenés miatt kihagyja az idei szezont, így nem csoda, hogy hazája turisztikai hivatala egyből lecsapott rá, és Szlovénia „nagyköveteként” életében először Magyarországra is eljutott.
Sűrű programot bonyolított Tina Maze a Szlovén Turisztikai Hivatal és a Magyar Sí Szövetség rendezvényein, és valljuk be, nagyon ritkán van szerencsénk hazánkban ilyen kaliberű világklasszist üdvözölni. Maze eddigi pályafutása alatt az olimpiákon nyert 2 aranyat és 2 ezüstöt. A világbajnokságokon 4 aranyat és 5 ezüstöt. És ne felejtsük el a káprázatos 2013-as évet, amikor olyan világkupa szezont produkált, mint előtte és utána soha senki. 11 győzelemmel és összesen 2414 ponttal fejezte be a szezont, és akár nagy pénzben is lehetne fogadni arra, hogy ezt senki sem dönti meg a közeljövőben.
Kép: Magyar Sí Szövetség
Kép: Magyar Sí Szövetség
Ideiglenes visszavonulásával az utolsó igazi ötszámos női síelőt is elveszítettük a világkupa sorozatból, aki bármelyik számban dobogós eséllyel állt rajthoz. Ahogy Maze elmondta, ez nála a lényeg: vagy teljes erőbedobással csinál valamit vagy sehogy. A tavalyi szezon után testileg és lelkileg is elfáradt és úgy döntött, hogy kihagyja az idei szezont. Gondolkozott rajta, azt is megtehette volna, hogy csak két számban indul el az idei szezonban, de nála középút nincsen, vagy mindent, vagy semmit.

Azt még nem lehet tudni, hogy mi lesz egy év múlva, ha letelik a pihenés időszaka. Ezt talán még Maze sem tudja, most van egy éve arra, hogy kitalálja, hogy mit szeretne csinálni a jövőben. Mindenesetre, a turisztikai nagykövet feladat nagyon jól áll Szlovénia „hősének”. Kedves, közvetlen, nagyszerűen beszél idegen nyelveken, valószínűleg ennél tökéletesebb „arcot” nem is választhattak volna maguknak a szlovénok.

Kép: Magyar Sí Szövetség
Kép: Magyar Sí Szövetség
A Gundel étteremben rendezett sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy jelentősen nőtt a magyar turisták (és köztük a síelők) száma Szlovéniában az elmúlt időszakban. Ezt mi is meg tudjuk erősíteni, hiszen egyre többen nézik szlovén síterep oldalainkat és egyre népszerűbbek a szlovéniai síszállások.
KOMMENTEK
százas | 2015.06.15. 17:42
Csak ne szívatnának az autópályáikon (7 napos hetijegy "mindössze" 15 Euro, de csak kisautóknak, a többinek még több)!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE