Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina sodort el ratrakot sofőrrel együtt Tirolban

2008.12.23. Bata Attila

Lavina sodort el ratrakot sofőrrel együtt Tirolban Vasárnap reggel a tiroli síterep, Lermoos egyik pályakezelője járt szerencsétlenül. Egy saját maga által elindított lavina 70 méteren keresztül sodorta őt ratrakjával együtt. A tapasztalt ratrakos kisebb sérülésekkel megúszta a kalandot, a rendőrség értetlenül vizsgálja az esetet.
A szokásos pálya-előkészítési munkákat végezte egy tapasztalt helyi pályamunkás ratrakjával vasárnap reggel. A gépkezelő tapasztalnak mondható, hiszen már 17 éve dolgozik a síterepen, és a kivételesen nagy lavinaveszély miatt úgy ítélte meg, hogy jobb lesz visszafordulni a biztonságosabb részek irányába. A baleset ekkor következett be.

A hóomlást maga a ratrak idézte elő, körülbelül 2000 méter magasságban következett be, a helyiek szerint egy olyan helyen, ahol normális esetben sosem kell lavinától tartani. A lavina kb. 70 méter hosszú távon sodorta el a ratrakot a sofőrrel együtt. A raktak szélvédői betörtek, és a sofőr miután visszanyerte eszméletét telefonon hívta kollégáit segítségért. Egy másik ratrakos kolléga érkezett a helyszínre, aki orvoshoz szállította a szerencsétlenül járt sofőrt, akinél bordatörést és zúzódásokat állapítottak meg.

Az eset furcsasága, hogy a helyi lifttársaság nem jelentette a balesetet a rendőrségnek, akik a helyi pletykák és a kórházi jelentések összevetése után kezdtek el komolyabban foglalkozni az üggyel. A rendőrség nem érti a bejelentés elmaradásának az okát, és most arra keresnek választ, hogy a balesetet a ratrakos figyelmetlensége okozta, vagy a lifttársaság a felelős, mert alábecsülte a vasárnap reggeli lavinaveszély komolyságát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.