Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Látványos fejlesztések Tirolban

2010.09.03.
Látványos fejlesztések Tirolban Az üdülőrégiók a 2010/2011-es téli szezonba is komoly összegeket fektettek be, hogy teljes mértékben megfeleljenek a Tirolba érkező üdülővendégek magas igényeinek: az új felvonók, a modern hóágyúrendszerek és az első osztályú szállodák nem hagynak kívánnivalót maguk után.
Tirolban összesen 3500 kilométernyi sípálya vár a síelőkre és snowboardosokra, emellett 4000 kilométernyi klasszikus stílusú és 700 kilométernyi szabad stílusú sífutópálya áll az északi sportág szerelemeseinek rendelkezésére.

A leglátványosabb újításra Söldenben került sor: a jövőben egy speciális, 3-kötél rendszerrel megépített felvonó, valamint a világ legnagyobb teljesítményű nagykabinos felvonója szállítja majd a síelni vágyókat a Gaislachkoglre, amelyre így óránként összesen 3600 fő juthat fel. Az építészetileg is egyedülálló felvonók a 2010/2011-es téli szezonban kezdik meg működésüket.

Komoly fejlesztések történtek a Zillertal Arena Gerlos–Zell sírégióban is. Itt négy új nagykabinos felvonót hoztak létre: a gerlosi Falschbach-felvonó és a königsleiteni Dorfbahn I + II felvonók mellett az újítások közé tartozik a Karspitz-felvonó is. 166 kilométernyi sípályájának és 51 felvonójának köszönhetően a Zillertal Arena a Zillertal és a határos Pinzgau legnagyobb síterepének számít.

Az Ischgl/Samnaun Silvretta régióban is folytak nyáron a munkálatok: két új hatszemélyes ülőfelvonót adnak át az idei téli szezonra. A modern Ischgl dizájnnal ellátott új „Lange Wand” felvonó – egy komfortos bőrborítású ülésekkel és védőburokkal felszerelt hatszemélyes ülőfelvonó – mindössze 5,6 perc alatt szállítja fel a síelőket a Silvretta aréna legmagasabb pontjára, 2850 méterre. Az ülésfűtésnek köszönhetően pedig garantált a kényelmes utazás. A második újítás a Muller hatszemélyes ülőfelvonó, amely óránként 3000 főt képes a hegyállomásra, 2505 méter magasra szállítani. A két új felvonónak köszönhetően a még több téli élmény várja az Ischglbe érkező sízőket.

A Kitzbüheli-Alpokban szintén nagyszabású befektetésekre került sor, hogy az üdülővendégeknek határtalan téli élményeket biztosítsanak: Kitzbühelben két új felvonót építettek. Az új, ülésfűtéssel felszerelt Maierl felvonó 10 főnek kínál férőhelyet és óránként 2400 síelőt képes a Kitzbühel fölé magasodó hófödte hegycsúcsokra szállítani. A védőburokkal és ülésfűtéssel is rendelkező új Ochsalm nyolcszemélyes ülőfelvonó még nagyobb teljesítményre képes: óránként összesen 3300 síelőt és snowboardost szállít a hegycsúcsokra.

A SkiWelt Wilder Kaiser–Brixental régióban az Osthang-felvonót újították fel és alakították át egy családbarát és gyermekek számára is biztonságos nyolcszemélyes felvonóvá, amely ülésfűtéssel ellátott, valamint – az egész alpesi térségben egyedülálló megoldásként egy kis emelvény segít az apróságoknak a beszállásban, amely így már valóságos gyerekjáték.

Forrás: Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 329 vendég és 30 regisztrált felhasználó látogatja.