Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tömegkarambol: sílift 15 kabinja ütközött egymásnak

2015.01.18. Bata Attila

Hihetetlenül szerencsétlen baleset történt ma reggel az egyik oroszországi síterepen. Az állomáson az egyik lift valamilyen okból leállt, majd az utána következő kabinok és székek „belerohantak” a lerobbant kabinba. Csodával határos módon nincs halálos áldozata ennek a műszaki hibának.
Helyi idő szerint ma reggel 9 órakor eddig ismeretlen okok miatt baleset történt az Oroszország távol-keleti részén található Juzsno-Szahalinszk város melletti síterepen. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a hegyállomáson az egyik lift kabinja megállt, nem mozdult, majd, mint egy országúti karambolnál, az összes utána érkező kabin belerohant.

Két kabin közé beszorult szék (Kép: yuzhno.sakh.ru)
Két kabin közé beszorult szék (Kép: yuzhno.sakh.ru)
Összesen 15 kabin és szék ütközött egymásnak a település honlapja szerint. Azt érdemes megemlíteni, hogy ez egy telemix (más néven kombi) típusú felvonó, vagyis egy kabin után egy szék következik. Szemtanúk szerint, akik a kabinokban utaztak kisebb sérülésekkel megúszták, sokkal rosszabbul jártak, akik az ülőszéket választották, azt elképzelni is szörnyű, ha egy ilyen kabin nekinyomódik az széken ülőkre.

Csúnya látvány
Szemtanúk azt is elmondták, hogy nem volt liftkezelő személyzet a helyén, egyik utas ugrott be és nyomta meg a gombot, amivel megpróbálta leállítani a liftet, de nem sikerült. Mások arról is beszámoltak, hogy voltak kabinok, amelyek ellentétes irányban is megpróbáltak elindulni.

Az első hírek szerint halálos áldozat nincs, néhány utas sérüléseket szenvedett. A lift hegyállomását lezárták, a baleset okát még keresik. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.