Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tonale: hétvégén átadták az új hatszemélyes liftet

2012.12.03. Bata Attila

Tonale: hétvégén átadták az új hatszemélyes liftet Igazán szép születésnapi ajándékot kapott szombaton az olasz Tonale síterepe. Egyrészt a héten megérkezett legalább fél méter friss hó, kinyithattak a gleccser alatti pályák is, valamint ünnepélyesen átadták a síterep új büszkeségét, az új hatszemélyes ülőliftet.
Az 1962-ben létrejött síterep alapítóinak egyik fia adta át a síterep új fejlesztését, a síterep központjában megépült hatszemélyes ülőliftet. A 800 méter hosszú lift két korábbi húzóliftet (Carezze és Vittoria) vált ki. Fontos szerepe lesz abban, hogy a síterep keleti és nyugati oldala között könnyebb lesz átjárás, valamint az eltávolított húzólifteknek köszönhetően újabb szabadon síelhető területek nyílnak meg a környéken.

Az új lift átadási ünnepsége
Ez lesz a síterep első hatszemélyes liftje, amelyet a svájci BMF cég épített körülbelül 6 millió euróért. A lift a sítérképen a Vittoria nevet és a 20-as számot kapta. Közvetlenül mellette, 21-es számmal, új mozgószőnyeges felvonó épült (Tobbo). Az új lift másik oldalán maradt a Presenella (19-es) húzólift, és a három lift környéki területeken komoly földmunkákat végeztek a nyáron. Kissé kiegyenlítették a meredekebb részeket, hogy télen könnyebben síelhető legyen a kicsiknek és a kezdőknek.

A hétvégi átadásra és síterepnyitásra a hóviszonyok is jelentősen javultak. Az előző héten körülbelül 50 cm friss hó esett, sőt, ahogy a videón is látszik, az új lift átadása is havazásban zajlott. A hétvégén mér 11 pályán lehet síelni.

KOMMENTEK
palvia | 2012.12.03. 12:01
Még 6 nap és kipróbáljuk!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.