Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tóth Zita és Kékesi Márton nyerte a műlesiklást a bajnokságon

2024.03.01. Magyar Sí Szövetség

A műlesikló számot rendezte meg a síszövetség a felnőtt és az ifjúsági mezőny számára csütörtökön az alpesi síbajnokságon Grebenzenben.
A győztesek: Tóth Zita és Kékesi Márton | Kép: Hungarian Ski Association / Tumbász Hédi
A győztesek: Tóth Zita és Kékesi Márton | Kép: Hungarian Ski Association / Tumbász Hédi
A nőknél Tóth Zita hozta a formáját, és magabiztosan győzött a felnőttek között. A tavalyi bajnok Hozmann Szonja, aki sérüléséből nem régiben tért vissza, még nem tudott elindulni az OB-n. A dobogó második fokára Majtényi Hanna, míg a harmadikra Szalay Laura léphetett fel.

Az ifjúságiaknál ugyancsak magabiztos versenyzéssel nyert Körtvélyessy Dóra, Pászka Mikolt Anna és Kovács Blanka előtt.

A férfiak versenyében az első futam után Trunk Tamás vezetett, de a másodikban egy komolyabb rontása volt a második törésen, és ez a győzelmébe került. Végül győzött a rutin és a tapasztalat, Kékesi Márton lett az országos bajnok. Úry Bálint a felnőttek között a 3. lett, viszont az ifjúsági korcsoport versenyében nem talált legyőzőre. A fiatalok is jól teljesítettek a Schneider fivérek igen szép eredményeket értek el, Milánnak sikerült első éves ifiként a 3. helyet megszereznie, és a 2. futamban neki sikerült a leggyorsabbnak lennie. Hozmann Rudi lett az ifjúsági verseny 2. helyezettje.

Küzdős verseny volt a nehéz körülmények miatt, mivel nagyon olvadt a pálya a melegben, de jó hangulatban teltek a futamok.

Pénteken az óriás-műlesiklással folytatódott volna Országos Alpesi Síbajnokság, de a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt a sportolók biztonságát, valamint a szakmai szempontokat figyelembe véve a futamokat törölték és áthelyezték március 6. szerdára, amikor is a Magyar Nemzetközi Síbajnokságra kerül sor Kronplatzon, Olaszországban. Ekkor hirdetik ki a két eredmény alapján az összetett győzteseket is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Naturpark Chalets St. Lambrecht
Új luxus üdülőházak saját szaunával Grebenzen/St. Lambrecht sípályáinál (50-200 m)! Minden épület 2 szintes, 130 m2 nagyságú, max. 11 felnőtt részére biztosít kényelmes szállást!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.