Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestetőre is feltekernek a THM résztvevői

2011.06.23. 2011.08.14. | frissítve: 2011.08.14.

Kékestetőre is feltekernek a THM résztvevői Idén első alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb hegyi kerékpáros versenye, melyet a Szent István-napi rendezvényekkel egyidőben, 2011. augusztus 17-20. között tartanak. Az indulók közel 400 km-t tesznek meg 4 nap alatt főként turistaúton, erdészeti útvonalon, kisforgalmú aszfaltúton.
A szervezők helyszínül hazánk északi régióját választották, mivel a Nagymaros - Hollókő - Bükkszék - Diósgyőr - Szerencs - Tokaj útvonal pártatlan látnivalókat tartogat mind a résztvevők, mind az érdeklődők számára. Az útvonal természeti- és kulturális örökség védelem alatt álló látványosságok mellett megy el. Ötven településen halad keresztül a verseny, köztük olyan helyekre is eljuthatunk, ahova autóval, vagy más eszközzel nem is jutna eszünkbe bekanyarodni. A versenyzők a kékestetői sípályán is feltekernek majd!
A Trans Hungária Maraton útvonala Magyarország legmagasabb és egyben legnehezebben leküzdhető hegységein vezet keresztül. Az első szakaszon a Börzsöny déli lábától érik el a Cserhátot, mely még a rendszeresen kerékpározók körében is ismeretlen terület. A látnivalókban sem szűkölködő szakasz záróállomása Hollókő. A második nap talán a legnehezebb, hiszen a Mátrát kell a bringákkal meghódítani és eljutni Bükkszékig. A harmadik etap a Bükkön át Eger borvidékein keresztül vezet Diósgyőrbe. A negyedik és egyben záró szakasz a szerencsi vár kertjéből indul és a Zempléni-hegység meghódítása után Tokajban, a célszalag átszakításával fejeződik be.
A versenyzők 4 szakaszon teljesítik a távot (egy szakasz hossza 80-100 km) 90%-ban jelzett turistaúton, erdészeti útvonalon, szakaszonként pedig kisforgalmú, alsóbbrendű aszfaltúton. A maraton teljes ideje alatt az indulóknak és kísérőiknek is professzionális kiszolgálásban lesz részük; csomagjaikat teherautóval szállítják, etaponként pedig sátortábor kerül kialakításra (catering, zuhanyzókonténerek, mobilWC, orvosi háttér-szervizszolgáltatás).

A versenyre egyéni-, páros- és csapat kategóriákban lehet nevezni a Trans Hungária Maraton szervezőinek weboldalán keresztül 2011. augusztus 1-ig. A teljes útvonalat teljesítők egyedi tervezésű kerékpáros mezt kapnak ajándékba.

A verseny szervezője a Sportaktív Kft., mely több mint egy évtizede szervez kiemelkedő kerékpáros sporteseményeket, így például a Buda Maratont, a Duna Maratont és a 24 órás versenyt.

Bővebb információ és nevezés: www.transhungaria.com
KOMMENTEK
AAron | 2011.06.25. 13:39
Bővebb iinfo a THM facebook oldalán, a .com oldal még elég kezdetleges.
Mi megyünk, jön még valaki ?
Fetzer Robi | 2011.06.27. 01:34
Azért azt a "kezdetleges" oldalt elég sok verseny weblapja megirigyelhetné, minden információ fent van rajta, és elég látványos! :-)

De persze facebook-on is ér jelölni!
huligan | 2011.08.15. 14:34
Én nem indulok, de szerintem a .com oldal rendben van!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.