Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Turrach: halálos lavinabaleset pályán kívül

2017.03.13. | Szerző: Bata Attila
Szombaton halálos síbaleset történt a stájer-karintiai határon található Turracher Höhe síterepe feletti hegyekben. Egy grazi család 16 éves lányát sodorta el a lavina közel 2100 méteres magasságban, majd kórházba szállítás után az életét vesztette.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Egy ötfős csoport érkezett Turrach hegyeibe síelni szombaton Grazból. A család egyik barátja 2100 méteres magasságban egy kb. 150 méter széles és kb. 200 méter hosszú lavinát indított el. Neki szerencséje volt, a lavina ugyan elsodorta, de sikerült a hóomlás tetején maradnia.

A lavina elsodorta a család két lányát is. A 10 évest csak részben temette be a hó, de a 16 éves két méter vastag hó alá került. Mivel egyiküknél sem volt jeladó, így időbe telt, amíg megtalálták őket. Mindezt az apának a hegytetőről kellett végignéznie...

A 16 éves lányt súlyos sérülésekkel helikopterrel szállították a kórházba, ahol vasárnap reggelre belehalt sérüléseibe.

Az előző hétvégén számos lavinabaleset történt az osztrák hegyekben. Egy sítúrázót Salzburgban ért halálos lavinabeleset. A többi lavina esetet szinte lehetetlenség lenne felsorolni. Egy tiroli hüttében pénteken 160 sítúrázó rekedt, mert a lefelé vezető út nem volt biztonságos lavinaveszély miatt. Saját maguk megszervezték és saját költségükön helikopterekkel jutottak le a völgybe. 
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 38 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.