Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tűz rombolta le a francia síterep liftállomását

2013.05.11. Bata Attila

Tűz pusztított Európa egyik legismertebb sírégiójának (Portes du Soleil) egyik francia síterepén. Egy 1934-ben épített lift völgyállomása gyulladt ki Morzine-ban, és a tűz hamar átterjedt a szomszédos vendéglőre. Hatvan tűzoltónak sikerült megfékeznie a tüzet, amelyben szerencsére senki sem sérült meg.
A leégett épület | Fotó: A. Koroloff, France 3 Alpes
Eddig ismeretlen okokból kapott lángra Franciaország egyik legrégebbi liftjének völgyállomása. A Pleney ülőliftet még 1934-ben építették, és éppen munkások dolgoztak az épület felújításán, amikor kigyulladt. A tűz szerda reggel keletkezett és délután 4 óra körül sikerült eloltania a terepre kivonuló 60 tűzoltónak.

A liftállomás mellett leégett az állomással egybeépített vendéglő is, valamint tönkrementek az állomáson elhelyezett átjátszó antennák is, így a közelben szüneteltek a tévé- és rádióadók, valamint gondok voltak a telefonszolgáltatásban is.

Morzine, a francia-svájci határon elterülő hatalmas sírégió (Portes du Soleil) egyik ismert terepe. Az egykori bányászfalu közel található a magyarok körében talán jobban ismert Avoriaz síközponthoz. A leégett lift nyáron is nagyon kedvelt, hiszen a síterep számos hegyikerékpáros útját ez a lift szolgálja ki. Ebből a szempontból a lift esetleges hosszabb kiesése érzékeny veszteség lenne a nyári idegenforgalom tekintetében.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.