Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kabinos lift köti majd össze Wagrain két oldalát

Az impozáns lift 2013-ra készül el

2012.07.25. 2012.08.07. Bata Attila | frissítve: 2012.08.07.

Kabinos lift köti majd össze Wagrain két oldalát Hétfőn egy nagyon fontos építkezés kezdődött meg a magyarok körében is kedvelt osztrák síterepen, a Ski amadé területén. Eddig Flachau (vagyis igazából már ez a rész is Wagrain) és Wagrain között csak buszokkal lehetett átjutni, de jövőre egy nagykabinos viheti majd a síelőket több száz méter magasban.
Flachau ultramodern síterepe már régóta népszerű a hazai síelők körében. A síterepről indulva, hamar a hegy másik oldalán, a wagraini oldalon találjuk magunkat, mondjuk például a legendás Flying Mozart kabinos liftnél. Innen, a Griesskareck-hegy oldalából szabad szemmel is látható a völgy másik oldala, a Grafenberg, ahová több modern lift is feljut. Évtizedes álom válhat valóra jövőre, hiszen a két hegyoldalt egy nagykabinos lift kötheti össze a 2013-as szezon kezdetére. A két „G” betűvel kezdődő hegyoldal nevei után jelenleg G-Link névre hallgat az új lift.

A tervezett lift a két oldal között
A tervezett lift a két oldal között
Egészen pontosan az egyik oldalon a Flying Mozart középső állomását, a másik oldalon pedig a Grafenberg Express 1 hegyállomása és a hozzácsatlakozó Grafenberg Express 2 völgyállomása közötti részt kötik össze. A két állomás szinte hasonló magasságban épül meg, de mivel a grafenbergi oldal állomása 7,94 méterrel található alacsonyabban, így ez lesz a "völgyállomás".

Érdekesség, hogy a 2300 méter hosszú kábelt csak két, egyenként 35 méteres oszlop tartja majd az állomások közelében, így érdekes élménynek ígérkezik majd a völgy átszelése. A hatperces út egyik csúcspontja lehet, amikor a kabinok 232 méterrel a földfelszín felett közlekednek majd. Összesen csak két kabinost látunk majd, amelyek egyenként 130 utast szállíthatnak, óránként 1300-at egy irányban.

130 utas fér el egy ilyen kabinban
130 utas fér el egy ilyen kabinban
Az építkezés hétfőn kezdődött meg és decemberig tart az első szakasz. Síszezonban szünetet tartanak, majd áprilistól folytatódnak a munkák, és a tervek szerint 2013 novemberében indulhat az új lift, amelynek a megépítésével egy fontos összeköttetés jön létre a Ski amadén belül, növekszik az egybesíelhető területek nagysága. Az összesen 20 millió euróba kerülő lift kiváltja az eddigi buszos és autós közlekedést a két oldal között.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.