Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új meteorológiai állomás és pályaszélesítés Eplényben

2013.11.01. Intersport Síaréna

Megérkeztek a legújabb fejlesztési hírek Eplényből. Lássuk, hogy mit tartogat a legújabb 52 pontos fejlesztési program erre a hétre! Mindemellett lesz még szó kőgyűjtő akcióról és még mindig lehet kedvezményesen szezonbérletet vásárolni.
Még mindig nem késő kedvezményesen beszerezni az eplényi szezonbérleteket. November 17-ig 15% elővásárlási kedvezménnyel vásárolhatók meg a NordicaSíaréna következő szezonjára szóló bérletek. Az október 19-i nagysikerű kőgyűjtő akció során 139 önkéntes gyűlt össze az eplényi pályák kőmentesítése céljából. November 02-án szombaton egy újabb kőgyűjtést szerveznek, melyre várják minden tenni akaró önkéntes jelentkezését. Reggel 8 és 9 óra között lesz a gyülekező Holle Anyó éttermében, majd csapatokat alkotva kezdődhet a kőmentesítés. Az önkénteseknek vödröt és kesztyűt biztosítanak, továbbá meleg teát és virslit is adnak. Mindemellett a résztvevők között napijegyeket és egy szezonbérletet is kisorsolnak.

A következő szezontól már egy harmadik meteorológiai állomáson is nyomon követhetjük a NordicaSíaréna időjárását. A hegytetőn és a völgyben levő központok mellé most egy harmadik mérőállomást is telepítenek a hegy középen elhelyezkedő vendéglátóhelyhez. Az így szerzett plusz információkkal hatékonyabb lesz majd a hóágyúzás és teljesebb képet kaphatunk Eplény mikroklímájáról.

A csapadékvíz kezelése céljából a 4-es sípályán 388 méter hosszúságban és az 1-es sípályán 275 méter hosszúságban csapadékvíz elvezető rendszert építettek ki, melynek hóolvadáskor is nagy hasznát veszik majd. Az elvezető hálózat megóvja majd a gyönyörűen befüvesített sípályákat az eróziótól.

Az 5-ös számú sípályát mindkét oldalon kiszélesítik, továbbá a 4-es pályához való átcsúszó szakaszát is átalakítják.

Nem csupán a népszerű 7-es pálya kap kivilágítást. Az 1-es és 2-es pályák összekötő szakaszán is kiépítik a világítást. A tavaly kiszélesített átcsúszó ezzel még biztonságosabb lesz.

Természetesen nem csak a jelen kor síelőinek készülnek a fejlesztések. A sísport utánpótlás képzése érdekében létrehozzák a NordicaSíaréna sportegyesületet, hóbiztos edzési lehetőséget biztosítva Magyarországon.

KOMMENTEK

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.