Menü ≡

Új sípálya és hét új hóágyú Eplényben

2012.11.30. | Szerző: Intersport Síaréna
Új sípálya és hét új hóágyú Eplényben Még mindig tud rendkívüli meglepetésekkel szolgálni az Eplényi Aréna fejlesztési programja. Lesz egy újabb (7-es számú) pálya, hét újabb hóágyú az eddigi hatalmas arzenálhoz, sebességmérő óra, kiszélesített 4-es pálya, megnagyobbított Holle Anyó konyha és még sok minden más.
h i r d e t é s

Új pálya: a hetes

Elkészült a Nordica Síaréna legújabb, 7-es számú sípályája. A kettes csákányos felvonótól ha felfelé nézünk, akkor a bal oldalon találjuk a több, mint 550 méter hosszú, 45 méter széles területet. Igazán lankás és széles pálya ez, ideális kezdőknek, de a haladók és a profik sem fognak unatkozni rajta.

Szélesebb lesz a négyes pálya

A 4-es számú sípálya középső és alsó szakaszát az eddigi 20 méterről 40 méter szélesre bővítették 280 méter hosszban. Ez a pálya eddig is rendkívül népszerű volt a haladó és profi síelők, snowboardosok körében. A szélesítéseknek köszönhetően még nagyszerűbb élmény lesz a 4-es pálya.

Gigateljesítmények a hóágyúknál

A hógyártási kapacitás eddig is óriási volt, ennek ellenére 7 új, csúcskategóriás Gigastar hóágyút szereztek be a meglévő 37 hóágyú mellé. Így összesen 44 hóágyú biztosítja majd a friss havat. A kiszélesített négyes pályán elhelyezkedő hóágyútornyokat forgathatóvá tették a könnyebb kezelhetőség és a nagyobb hatékonyság érdekében. A Nordica Síarénában akár óránként 600 köbméter havat is lehet gyártani ezzel a hóágyúrendszerrel, ami kétségtelenül hazánk legnagyobb hógyártási kapacitása.

A szezonkezdetről

Aki nézte mostanság az időjárás-előrejelzést, az láthatta, hogy a tél már kopogtatja Magyarország kapuit is. A Nordica Síarénában a jövő heti első hideghullám megérkezése ellenére azonban nem kezdik el a pályák behavazását. Ennek alapvetően két oka van. Az egyik, hogy az új, 75%-kal nagyobb szivattyú beszerelése és üzembe helyezése még tartani fog a jövő héten. A másik ok, hogy szeretnék megvárni, míg a talaj némileg átfagy, és egy stabil, jó pályaalapot tudnak előkészíteni egy nagyszerű szezonhoz.

Sebességmérés

Aki kíváncsi rá, hogy menyivel suhan Eplényben, az megtudhatja, a Nordica Síaréna ugyanis egy állandóan kitelepített sebességmérő szakaszt helyez üzembe a sípályán. Az ország legbiztonságosabb sícentrumában versenghetünk tehát, hogy ki a leggyorsabb.

Frissülő hóadatok pályánként

A szezon alatt kétnaponként frissülő, minden pályára kiterjedő hójelentést üzemelnek be, amely fontos információkkal szolgál majd a pályák állapotáról.

Kétszer annyi síoktató

Ami a síoktatást illeti, Eplényben lesz Magyarország legnagyobb síoktatói gárdája. Az előző szezonokhoz viszonyítva kétszer annyi síoktató tanítja majd a síelés és snowboardozás művészetét.

Holle Anyó konyhája kibővül

Holle Anyó konyháját egy hűtő- és tárolóhelyiséggel bővítették ki, ami nagyban járul hozzá majd a konyha megújulásához. Ezen felül még egy csodálatos nagyképernyős tévét is elhelyeznek az étteremben.

Futószőnyeg a Szent Sólyom beszállójánál

A Szent Sólyom ülőszékes felvonó beszállójánál futószőnyeget helyeztek üzembe, és beszereltek egy vezérlőeszközt is a folyamatos sebességszabályozás érdekében.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »