Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új sípálya és hét új hóágyú Eplényben

2012.11.30. Intersport Síaréna

Új sípálya és hét új hóágyú Eplényben Még mindig tud rendkívüli meglepetésekkel szolgálni az Eplényi Aréna fejlesztési programja. Lesz egy újabb (7-es számú) pálya, hét újabb hóágyú az eddigi hatalmas arzenálhoz, sebességmérő óra, kiszélesített 4-es pálya, megnagyobbított Holle Anyó konyha és még sok minden más.

Új pálya: a hetes

Elkészült a Nordica Síaréna legújabb, 7-es számú sípályája. A kettes csákányos felvonótól ha felfelé nézünk, akkor a bal oldalon találjuk a több, mint 550 méter hosszú, 45 méter széles területet. Igazán lankás és széles pálya ez, ideális kezdőknek, de a haladók és a profik sem fognak unatkozni rajta.

Szélesebb lesz a négyes pálya

A 4-es számú sípálya középső és alsó szakaszát az eddigi 20 méterről 40 méter szélesre bővítették 280 méter hosszban. Ez a pálya eddig is rendkívül népszerű volt a haladó és profi síelők, snowboardosok körében. A szélesítéseknek köszönhetően még nagyszerűbb élmény lesz a 4-es pálya.

Gigateljesítmények a hóágyúknál

A hógyártási kapacitás eddig is óriási volt, ennek ellenére 7 új, csúcskategóriás Gigastar hóágyút szereztek be a meglévő 37 hóágyú mellé. Így összesen 44 hóágyú biztosítja majd a friss havat. A kiszélesített négyes pályán elhelyezkedő hóágyútornyokat forgathatóvá tették a könnyebb kezelhetőség és a nagyobb hatékonyság érdekében. A Nordica Síarénában akár óránként 600 köbméter havat is lehet gyártani ezzel a hóágyúrendszerrel, ami kétségtelenül hazánk legnagyobb hógyártási kapacitása.

A szezonkezdetről

Aki nézte mostanság az időjárás-előrejelzést, az láthatta, hogy a tél már kopogtatja Magyarország kapuit is. A Nordica Síarénában a jövő heti első hideghullám megérkezése ellenére azonban nem kezdik el a pályák behavazását. Ennek alapvetően két oka van. Az egyik, hogy az új, 75%-kal nagyobb szivattyú beszerelése és üzembe helyezése még tartani fog a jövő héten. A másik ok, hogy szeretnék megvárni, míg a talaj némileg átfagy, és egy stabil, jó pályaalapot tudnak előkészíteni egy nagyszerű szezonhoz.

Sebességmérés

Aki kíváncsi rá, hogy menyivel suhan Eplényben, az megtudhatja, a Nordica Síaréna ugyanis egy állandóan kitelepített sebességmérő szakaszt helyez üzembe a sípályán. Az ország legbiztonságosabb sícentrumában versenghetünk tehát, hogy ki a leggyorsabb.

Frissülő hóadatok pályánként

A szezon alatt kétnaponként frissülő, minden pályára kiterjedő hójelentést üzemelnek be, amely fontos információkkal szolgál majd a pályák állapotáról.

Kétszer annyi síoktató

Ami a síoktatást illeti, Eplényben lesz Magyarország legnagyobb síoktatói gárdája. Az előző szezonokhoz viszonyítva kétszer annyi síoktató tanítja majd a síelés és snowboardozás művészetét.

Holle Anyó konyhája kibővül

Holle Anyó konyháját egy hűtő- és tárolóhelyiséggel bővítették ki, ami nagyban járul hozzá majd a konyha megújulásához. Ezen felül még egy csodálatos nagyképernyős tévét is elhelyeznek az étteremben.

Futószőnyeg a Szent Sólyom beszállójánál

A Szent Sólyom ülőszékes felvonó beszállójánál futószőnyeget helyeztek üzembe, és beszereltek egy vezérlőeszközt is a folyamatos sebességszabályozás érdekében.
KOMMENTEK

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.