Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelők az Alföldön: új sítanpályát avattak Szolnokon

2024.05.23. 2024.05.24. sielok.hu | frissítve: 2024.05.24.

2024. május 23-án adták át az ország legújabb műanyag borítású sípályáját Szolnokon, a Tiszaligetben. A beruházás az Aktív Magyarország által meghirdetett „Országos sítanpályaépítési program 2024” támogatásával valósult meg.
Szalagátvágással avatákk fel a szolnoki síiskola új tanpályáját | Fotó: síelők.hu
Szalagátvágással avatákk fel a szolnoki síiskola új tanpályáját | Fotó: síelők.hu
A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. évek óta igyekszik, hogy telente az Alföld közepére, néhány hétköznap és hétvége erejéig - egy bérelt hóágyú segítségével - havat varázsoljanak a Várkonyi téri dombra, rengeteg gyermek örömére. A különleges alföldi szánkódomból mi is beszámoltunk.

A Jászkunság síkvidéki vármegyeszékhelye azonban nem elégedett meg csupán egyetlen téli sport szolgáltatásával. Legújabban, ugyancsak nem természetes alapokra hagyatkozva, sípálya épült a Tiszaligetben. A Szolnoki MÁV Utánpótlás FC tiszaligeti bázisának főbejárata és a kalandpálya között kialakított mesterséges, télen-nyáron is használható sípályával lett gazdagabb a város.
Réczi Attila, a síiskola vezetője mond megnyitó beszédet
Réczi Attila, a síiskola vezetője mond megnyitó beszédet
Az ünnepélyes átadásra 2024. május 23-án került sor. Ez Magyarországon a 40. tanpálya, ahol hó nélkül is megtanulhatnak a kezdők síelni. Réczi Attila, nagy tapasztalattal rendelkező síoktató, a Szolnoki Síiskola vezetője köszöntőjében háláját fejezte ki mindazoknak, akik támogatást, segítséget nyújtottak ahhoz, hogy a létesítmény megvalósulhasson. "Ezen a pályán a sízni vágyó gyerekek és felnőttek szakképzett oktatókkal, biztonságos körülmények között sajátíthatják el a sport alapjait, mielőtt elutaznak a havasokba." - hangsúlyozta a műanyagon való oktatás egyik fő előnyét.
Dr. Egri Katalin, az SMSZ elnöke
Dr. Egri Katalin, az SMSZ elnöke
Dr. Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke saját síélményeit megosztva kiemelte, milyen nagy dolog, hogy még többen tanulhatnak meg síelni és már az alföldi gyerekek számára is elérhető a sítanulás. Várhatóan a szolnoki síiskola is csatlakozik az SMSZ „Hejhó, síelni jó!” programjához, melynek célja a következő tanévben, hogy szeptembertől áprilisig 14 ezer gyermek jusson ki sítanpályákra – emelte ki a szövetség elnöke.
Révész Máriusz államtitkársága anyagi támogassal is segítette a tanpálya építést.
Révész Máriusz államtitkársága anyagi támogassal is segítette a tanpálya építést.
Révész Máriusz is beszédet mondott a megnyitón. A szabadtéri mozgás fontossága mellett arról is szólt, hogy a projekt megvalósítását az Aktív Magyarország program keretében 22 millió forinttal támogatta az államtitkárság. Ez nagyjából a költségek negyedét fedezi, a nagyobb részt helyi vállalkozók, két család tette a sípálya projektbe.

Ezen családok szerepét Szalay Ferenc, polgármester is hangsúlyozta. Köszönetet mondott azoknak a fiataloknak, akiknek köszönhetően létrejöhetett Szolnok város sípályája. A Tiszaliget sportlétesítményei (focipálya, sportcsarnok, vízilabda aréna, futókör, vízisport bázis, kalandpark, stb.) a közösséget szolgálják, sok város büszke lenne arra a sokszínű kínálatra, mint amit ezen a területen létrehoztak.

A köszöntők után a nemzeti szalag átvágásával avatták fel a pályát, majd a felnőttek és gyerekek is sílécet csatoltak és kipróbálták az 58 méter hosszú és 20 méter széles lejtőt, melyet egy tolófelvonó szolgál ki. Megörökítettük ezeket a pillanatokat.
@sielokhu

Sípályát avattak az Alföldön. Május 23-án megnyílt a Szolnoki Síiskola tanpályája a Tiszaligetben. #szolnok #tiszaliget #síiskola #smsz #síelnijó #hejhó #szolnokisíiskola #tanuljmegsíelni

♬ eredeti hang – sielok.hu - sielok.hu
A Szolnoki Síiskola oktatói várják a jelentkezőket egy egyéni és csoportos sí- és snowboard tanfolyamokra, melyek jövő héten indulnak. Amint elmondták, a nyári idő ellenére most is igen nagy érdeklődés mutatkozik az oktatásra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.