h i r d e t é s
h i r d e t é s

Már 35 műanyagborítású sítanpálya van Magyarországon

2015.02.14. 2022.12.07. síelők.hu | frissítve: 2022.12.07.

Ebben az évben Balatonfüreden, Miskolcon, Székesfehérváron, Agárdon és Zalaegerszegen nyíltak új műanyagpályás síiskolák, így már 35 helyen van az országban tanpálya. A sítanfolyamok ősztől indultak, de azóta is várják folyamatosan a jelentkezőket.
Magyarország legújabb sítanpályája Balatonfüreden
Búnkúton megszűnt a műanyagpályás síoktatás, viszont hamarosan új pályák nyílnak az ország több helyén: Dabason, Keszthelyen, Szokolyán és Pécsen.

Népszerűek itthon a havas lejtőket imitáló műanyag tanpályák, főleg a gyermekek körében. Sítanfolyamok ősztől tavaszig folyamatosan indulnak, és egyéni oktatásra is lehet jelentkezni bármelyik helyszínen. A síeljitthon.hu információi alapján évente átlagban 10 000 gyermek tanul meg síelni a hazai síiskolákban.

Az első műanyagpályás síiskolát Szabó Zoltán alapította a Normafa közelében, majd egykori tanítványa, Fogarasi Orsolya nyitotta a következőket. Néhány évre felgyorsult a hazai síoktatás fejlődése és elterjedtek a műanyag sípályák száma nem csak Budapesten, hanem vidéken is.

A műanyag sípályák előnyei:

  • Nem kell megvárni a telet, ezeken a pályákon már ősszel elkezdődik a síszezon.
  • A műpályákon jóval olcsóbban lehet elsajátítani a síelés alapjait, mint a külföldi síterepeken.
  • Közel van: Magyarországon már mindenki lakóhelyéhez jól elérhető távolságra található műanyag pálya. Mutatunk egy áttekintő térképet.
  • A télen előforduló extrém hideg helyett az őszi és tavaszi időszakban kellemesebb hőmérséklet mellett lehet síelni tanulni.
  • Magyar nyelven folyik az oktatás.
Minden hazai műanyag sípályán (egyet kivéve, ahol most van alakulóban egy síiskola) képzett síoktatók várják a síelni, snowboardozni tanulókat egyéni vagy csoportos oktatásra.
Hejhó! Síelni jó! Akkor is ha nincsen hó! A videót tavaly készítette az Aktív Magyarország
KOMMENTEK
laki1 | 2020.10.22. 11:00
Műanyag pályára nem több napra viszed a gyereket, inkább rendszeresen 1-1 órára. Így nézve a "mindenki számára jól elérhető" kifejezés kicsit sem igaz.
admin2 | 2020.10.22. 11:11
A mondat pontosan így hangzik:
Közel van: "Magyarországon már mindenki lakóhelyéhez jól elérhető távolságra található műanyag pálya". A cikkben is hangsúlyozzuk, hogy ezeket a pályákat elsősorban tanulásra aljánljuk, és főként gyerekeknek.
laki1 | 2020.10.24. 16:14
Semmi baj, másképp látjuk. Minden esetre tőlünk 100km-en belül nincs műanyagpálya, így én nem érzem reális lehetőségnek. (Board kapcsán 3 hónapon át alkalmanként csináltuk.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.