Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Már 38 műanyagborítású sítanpálya van Magyarországon

2015.02.14. 2024.02.09. sielok.hu | frissítve: 2024.02.09.

2023-ban Balatonfüreden, Miskolcon, Székesfehérváron, Agárdon és Zalaegerszegen nyíltak új műanyagpályás síiskolák. Idén januárban a Sí-Elek Sítanoda új kezdő oktatópályát létesített a Pécs közeli Bogádon, a legújabb tanpályát pedig Szokolyán avatták fel 2024. február 8-án.
Az SMSZ democsapata segített felavatni a szokolyai sítanpályát | Fotó: 2024.02.08.
Az SMSZ democsapata segített felavatni a szokolyai sítanpályát | Fotó: 2024.02.08.
Az elmúlt években sok új sípálya létesült az ország különböző pontjain és a meglévők is stabilan működnek, nagy kereslet mutatkozik a belföldi síoktatás iránt. Hamarosan új pályák nyílnak az ország több helyén: Dabason, Keszthelyen és Pécsen is.

Népszerűek itthon a havas lejtőket imitáló műanyag tanpályák, főleg a gyermekek körében. Sítanfolyamok ősztől tavaszig folyamatosan indulnak, és egyéni oktatásra is lehet jelentkezni bármelyik helyszínen. A síeljitthon.hu információi alapján évente átlagban 10 000 gyermek tanul meg síelni a hazai síiskolákban. Az iskolaszünetben pedig különböző bentlakásos és napközis nyári sporttáborokat szervez a legtöbb hazai síiskola.

Az első műanyagpályás síiskolát Szabó Zoltán alapította a Normafa közelében, majd egykori tanítványa, Fogarasi Orsolya nyitotta a következőt. Babos Sándor Zuglóban és Csömörön is nyitott sítanpályát, Babos Síklub néven. Rendszeresen szerveznek külföldi havas sítáborokat is a tanítványoknak. Néhány évre felgyorsult a hazai síoktatás fejlődése és elterjedtek a műanyag sípályák száma nem csak Budapesten, hanem vidéken is.

A műanyag sípályák előnyei:

  • Nem kell megvárni a telet, ezeken a pályákon már ősszel elkezdődik a síszezon.
  • A műpályákon jóval olcsóbban lehet elsajátítani a síelés alapjait, mint a külföldi síterepeken.
  • Közel van: Magyarországon már mindenki lakóhelyéhez jól elérhető távolságra található műanyag pálya. Mutatunk egy áttekintő térképet.
  • A télen előforduló extrém hideg helyett az őszi és tavaszi időszakban kellemesebb hőmérséklet mellett lehet síelni tanulni.
  • Magyar nyelven folyik az oktatás.
  • Komplett felszerelést is lehet bérelni, minden egy helyen elérhető a sítanuláshoz.
Minden hazai műanyag sípályán képzett síoktatók várják a síelni, snowboardozni tanulókat egyéni vagy csoportos oktatásra.
Hejhó! Síelni jó! Akkor is ha nincsen hó! A videót az Aktív Magyarország készítette a budapesti 4Seasons Síiskolában
KOMMENTEK
laki1 | 2020.10.22. 11:00
Műanyag pályára nem több napra viszed a gyereket, inkább rendszeresen 1-1 órára. Így nézve a "mindenki számára jól elérhető" kifejezés kicsit sem igaz.
admin2 | 2020.10.22. 11:11
A mondat pontosan így hangzik:
Közel van: "Magyarországon már mindenki lakóhelyéhez jól elérhető távolságra található műanyag pálya". A cikkben is hangsúlyozzuk, hogy ezeket a pályákat elsősorban tanulásra aljánljuk, és főként gyerekeknek.
laki1 | 2020.10.24. 16:14
Semmi baj, másképp látjuk. Minden esetre tőlünk 100km-en belül nincs műanyagpálya, így én nem érzem reális lehetőségnek. (Board kapcsán 3 hónapon át alkalmanként csináltuk.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.