Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Műanyagborítású tanpályát és síházat adtak át Szokolyán

2024.02.09. Wesselényi Andrea

Gyönyörű környezetben, a Börzsöny lábánál, a szokolyai Kántor-dombon avatták fel tegnap délután az új sítanpályát és a hozzá tartozó síházat. Az átadás napján lelkes síelő gyerekek és Magyar Síoktatók Szövetségének democsapata csúsztak felváltva és együtt is a pályán.
A magyar democsapat tagjai a szokolyai felvonón
A magyar democsapat tagjai a szokolyai felvonón
A Dunakanyarhoz közeli Szokolyán valaha élénk síélet zajlott, a falunak saját sípályája volt felvonóval és világítással. Hó hiányában ez sajnos megszűnt, a tányéros liftet már több mint 20 éve elbontották. A 80-as években gyepsí versenyeket, sőt, gyepsí világbajnokságot is rendeztek itt. Egy egész nemzedéknyi síelő és síoktató származik Szokolyáról. Az egyikük Szabó László, a szokolyai Hiúz Síiskola alapítója.
Szabó László, a sípálya tulajdonosa és dr. Egri Katalin, az SMSZ elnöke
Szabó László, a sípálya tulajdonosa és dr. Egri Katalin, az SMSZ elnöke
Hosszú előkészítő munka után kezdi meg működését a műanyagpályás síiskola a Kántor-dombon. Ez nem pontosan a régi sípálya helyén, hanem annak közelében, a domb egy lankásabb lejtőjén található. Egy tolókaros felvonó létesült a pálya mellett, amivel könnyedén feljutnak a síelni tanulók a pálya tetejére. A pályáról gyönyörű kilátás nyílik a falura, a környező dombvidékre és a Börzsönyre. Sötétedés után villanyfényben is lehet itt síelni.
A sípályával együtt átadtak egy hangulatos központi épületet, ahol egy léchez szoktató mini lejtő, büfé, kölcsönző, melegedő és mosdó kapott helyett. A téli szezonon kívül e-bike bérlésre és a jövőben lovaglásra is lesz itt lehetőség. Szokolya Sportközpont néven lehet majd megtalálni a létesítményt.
A hangulatos ház, amiben büfé, wc, melegedő és egy mini "sípálya" is helyett kapott.
A hangulatos ház, amiben büfé, wc, melegedő és egy mini "sípálya" is helyett kapott.
A megnyitón beszédet mondott Szabó László, a Síiskola alapítója, Rétvári Bence, országgyűlési képviselő, Némethné Pintér Csilla, Szokolya polgármestere és Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár, valamint dr. Egri Katalin, az SMSZ elnöke. A létesítményt létrehozók és támogatók közös célja, hogy minél több ember töltse aktívan a szabadidejét, és minden szokolyai gyermek, de a környékbeli iskolások is tanuljanak meg síelni - mondta a polgármester asszony.

A fejlesztés ca. 70 millió forintba került, ebből 50 millió forint volt önerő (Szabó László síoktató és családjának befektetése) és 20 millió forint költségvetési támogatást biztosított az Aktív Magyarország Országos Sítanpálya-építési Programja. A tanpályát és a sportközpontot az év minden időszakában lehet használni. A megnyitás napján készült rövid videókat Instagram oldalunkon nézhetitek meg.
KOMMENTEK
gyulimuli2 | 2024.02.09. 15:58
no ezt megnézzük és visszük az aprónépet hogy tanuljanak és jövőre ők is jöhetnek Visegrádra éljen

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.