Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ leghosszabb műanyag sípályája épül Ázsiában

2021.09.13. Bata Attila

Az utóbbi időkben számos egy kilométernél hosszabb műanyag sípálya is a tervező asztalokra került, néhányat már meg is valósítottak.
Látványterv: ilyen lesz az 1200 méter hosszú műanyag sípálya Malajziában
Látványterv: ilyen lesz az 1200 méter hosszú műanyag sípálya Malajziában
2019-ig a japán Kagura 1100 méteres pályája számított a leghosszabbnak, amelyet az akkor épített oroszországi Veducsi 1130 méteres pályája előzött meg.
A jelenlegi orosz rekorder
A legújabb rekordért ismét keletre kell menni. Ezúttal Malajziában terveznek egy élményparkot, ahol kereken 1200 méteres pályát álmodtak meg természetesen ülőlifttel mellette. A beruházók európai témájú parkot ígérnek, öt különböző (ibériai, brit, balkán, skandináv és alpesi) jellegű "falvakkal". A meleg klímájú országban ez terület "valamivel" hűvösebbnek számít, de ez az első eset, hogy az Egyenlítő közelében műanyag sípálya épül.
A malajziai élménypark látványterve
A park több részletben épül meg, az első szakaszt 2023-ban fejezik be. Ekkor adják át a rekordhosszú és 220 méter szintkülönbségű pályát.
Az üzemeltetők egyénként elég profik az élményparkokban, egy másik helyi parkjukban a Guinness által is hitelesített, a világ leghosszabb vizes csúszdáját építették meg.

Műanyagpályán itthon is lehet síelni, már több mint 30 helyen. Magyarország leghosszabb műanyag borítású pályája Sátoraljaújhelyen épült meg 300 méteres hosszban. A műanyagborítás nagyobb részét visszabontották, egy 60 méter hosszú Neveplast gyakorlópálya van itt jelenleg.
800 méter hosszú műanyag borítású sípályája Szerbiában
A közeli Szerbiában (Kopaonik) egy 800 méter hosszú pályát is találunk, ami világszinten is toplistás.
KOMMENTEK
Filo74 | 2021.09.14. 15:23
Egyébként ezek miért nem terjedtek jobban?
endre77 | 2021.09.17. 17:03
azert mert sielni nem lehet rajta.. valamire jo de az nem sieles.. olyan mint amikor teremben - a futoszonyegen gorcsolnek.. alap egyensulyt lehet rejta szerezni, mielott valaki siel de sielni meg si technikat azt nem..

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.