Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ leghosszabb műanyag sípályája épül Ázsiában

2021.09.13. Bata Attila

Az utóbbi időkben számos egy kilométernél hosszabb műanyag sípálya is a tervező asztalokra került, néhányat már meg is valósítottak.
Látványterv: ilyen lesz az 1200 méter hosszú műanyag sípálya Malajziában
Látványterv: ilyen lesz az 1200 méter hosszú műanyag sípálya Malajziában
2019-ig a japán Kagura 1100 méteres pályája számított a leghosszabbnak, amelyet az akkor épített oroszországi Veducsi 1130 méteres pályája előzött meg.
A jelenlegi orosz rekorder
A legújabb rekordért ismét keletre kell menni. Ezúttal Malajziában terveznek egy élményparkot, ahol kereken 1200 méteres pályát álmodtak meg természetesen ülőlifttel mellette. A beruházók európai témájú parkot ígérnek, öt különböző (ibériai, brit, balkán, skandináv és alpesi) jellegű "falvakkal". A meleg klímájú országban ez terület "valamivel" hűvösebbnek számít, de ez az első eset, hogy az Egyenlítő közelében műanyag sípálya épül.
A malajziai élménypark látványterve
A park több részletben épül meg, az első szakaszt 2023-ban fejezik be. Ekkor adják át a rekordhosszú és 220 méter szintkülönbségű pályát.
Az üzemeltetők egyénként elég profik az élményparkokban, egy másik helyi parkjukban a Guinness által is hitelesített, a világ leghosszabb vizes csúszdáját építették meg.

Műanyagpályán itthon is lehet síelni, már több mint 30 helyen. Magyarország leghosszabb műanyag borítású pályája Sátoraljaújhelyen épült meg 300 méteres hosszban. A műanyagborítás nagyobb részét visszabontották, egy 60 méter hosszú Neveplast gyakorlópálya van itt jelenleg.
800 méter hosszú műanyag borítású sípályája Szerbiában
A közeli Szerbiában (Kopaonik) egy 800 méter hosszú pályát is találunk, ami világszinten is toplistás.
KOMMENTEK
Filo74 | 2021.09.14. 15:23
Egyébként ezek miért nem terjedtek jobban?
endre77 | 2021.09.17. 17:03
azert mert sielni nem lehet rajta.. valamire jo de az nem sieles.. olyan mint amikor teremben - a futoszonyegen gorcsolnek.. alap egyensulyt lehet rejta szerezni, mielott valaki siel de sielni meg si technikat azt nem..

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.