Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

5576 gyermek vett részt a "Hejhó, síelni jó!" programban

2022.09.21. sielok.hu

A tavalyi szezonban indította a Síoktatók Magyarországi Szövetsége a “Hejhó, síelni jó! Nyílt Sí Tanpályák Programot”. Elkészült a beszámoló, miszerint az Aktív Magyarország által támogatott országos programnak köszönhetően 2022. január 1-től április 30-ig összesen 5.576 gyermek vett részt a 15 hazai tanpályán szervezett ingyenes síoktatáson.
Kép: SMSZ
Kép: SMSZ
Ezek az oktatások egy-egy csoportos kirándulás keretében zajlottak, melyre 117 hazai oktatási intézmény (iskola és óvoda) jelentkezett és szervezett kirándulást.

Az eredeti cél 10.000 gyermek elérése volt akkor, amikor 2021. őszén körvonalazódott a Program lehetősége. Ekkor még azzal tervezett az SMSZ, hogy a Program már akár októberben elindulhat és április végéig 7 hónap alatt elérhető lesz a tervezett létszám. Az előkészítő munka azonban csak 2021. december közepén zárult és ekkor lett meghirdetve széles körben a lehetőség. A jelentkezések ténylegesen januártól indultak el nagyobb lendülettel, tehát a Programban ténylegesen elért létszám csak 4 havi eredmény. Az első hónapokban még erős hatása volt a vírushelyzetnek is, mert a fertőzés veszélye miatt kevésbé bátran jelentkeztek, illetve több, már regisztrált osztálykirándulást is lemondtak covid megbetegedés miatt.
Miskolci Síiskola
Miskolci Síiskola
A szervezők számos pozitív visszajelzést és köszönetet kaptak pedagógusoktól, gyerekektől, szülőktől és oktatóktól. Az eredmények alapján az SMSZ oktatói remélik, hogy a 2022/23-as szezonban újra lesz lehetőség hasonló programokra és még több gyermek kóstolhat bele a lesiklás élményébe. A megvalósult program beszámolója a sioktatas.hu oldalon 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.