Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új-Zéland: egy méter hó esett egy nap alatt

2013.06.20. Bata Attila

Új-Zéland: egy méter hó esett egy nap alatt Amíg idehaza a kánikulával kell megküzdeni, addig a Föld déli féltekén már beköszöntött a tél. Különösen Új-Zélandon van elemében a havazás, az ország déli részére évtizedek óta nem tapasztalt hatalmas havazás érkezett.
Az idei síelés a június 8-i hétvégén kezdődött meg az új-zélandi Coronet Peak síterepén, majd múlt héten csatlakozott hozzájuk Mt. Hutt is. Hála a kiadós havazásnak, a mostani hétvégén pedig újabb síterepek nyithatnak ki, feltéve, ha addigra kiássák a lifteket és megtisztítják az utakat az utóbbi évek legnagyobb havazása után.

Szerda óta komoly mennyiségű csapadék érte el a szigetet, és a havazásnak még nincs vége, a meteorológusok szerint a hétvégén is kitart majd a havazás. A június 15-én kinyitott Mt. Hutt síterepének már másodszor kellett bezárnia rövid nyitása alatt, ahogy írták, „jó okunk van erre”, vagyis irgalmatlan mennyiségű hó hullott az utóbbi 24 órában.

A síterep oldala szerint 20 óra alatt 1 méter friss hó hullott, az utóbbi 24 órában pedig összesen 125 cm, amely most már biztosan beindítja a szezont, hiszen lenn 170 cm, a hegyekben pedig már 210 cm vastag a hó.

Cheeseman, egy másik új-zélandi terep, itt csak júliusban nyitnak
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.