Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újabb 50 cm friss hó eshet Ausztriában csütörtökig

2013.02.11. | Szerző: Batus
Újabb 50 cm friss hó eshet Ausztriában csütörtökig Az utóbbi időben nem panaszkodhattak a karintiai és stájer síterepek, de a következő napokban újabb havazás érkezik a régió síterepeire. Az előrejelzések szerint mától újabb havazás kezdődik, amely a következő napokban 50 cm havat hozhat, különösen Semmering környéke lehet szerencsés.
h i r d e t é s
Második hetébe lépett az osztrák iskolai síszünet, és az időjárás továbbra is gondoskodik róla, hogy bőségesen legyen hó az osztrák lejtőkön. Ma délutántól egy újabb mediterrán ciklon hoz havat a déli és keleti országrészekbe. Ebből a havazásból jut majd a horvát és szlovén területekre is, sőt, nálunk a Dunántúlon is fel kell készülni, hogy akár 30 cm hó is hullhat csütörtök estig.

A január közepi havazáshoz hasonlóra számítanak Karintiában
Holnap reggelig átlagosan 10-15 centiméter hó várható a karintiai, stájer és az alsó-osztrák területeken, de a déli régió magasabb hegyeiben reggelre 30 cm havat várnak az osztrák meteorológusok. A havazás kisebb intenzitással kedden is folytatódik majd, aztán szerdára ismét egy nagyobb mennyiségű adag havat jósolnak az említett területekre.

A legtöbb friss havat, akár 50 centiméternyit, a Semmering környéki hegyekbe várják az UBIMET meteorológusai. Ez a mennyiség csütörtök estig érkezhet meg, csütörtökön még kisebb intenzitással, de kitarthat a havazás Ausztria keleti részein.

Péntektől lecsendesedik a déli és keleti országrész, azonban nyugat felől várnak további hófelhőket, így a hétvégére a nyugat-ausztriai síterepeken is hullhat utánpótlás.

Pénteken és szombaton komoly forgalom várható az osztrák utakon. Szombattól síszünet kezdődik a felső-ausztriai és stájer iskolákban, a mostani hetet a síterepeken töltő burgenlandi, karintiai és salzburgi családok pedig hazafelé igyekeznek majd, mert hétfőtől ezekben a tartományokban ismét kezdődik a tanítás.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 18 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.