Menü ≡

Újabb havazást hozott a hétvége az olasz hegyekben

2012.11.12. | Szerző: Bata Attila
Újabb havazást hozott a hétvége az olasz hegyekben Nagy esőzéseket, a hegyekben pedig kisebb-nagyobb havazást hozott a sirokkó a hétvégén Olaszországban. A hóhatár egész magasra kúszott fel, általában a 2000 méter feletti részeken hullott 20-30 cm friss hó. A következő napokban még marad a mostani enyhe időjárás, de csapadék helyett inkább napsütéssel.
h i r d e t é s
Megérkezett az olaszok déli szele, a sirokkó a hegyekbe a hétvégén. Az enyhülést és csapadékot hozó front csak a magasabban fekvő sípályáknak tett jót, lentebb már eső áztatta az előző időszakban leesett havat. A hóhatár elég változatosan alakult. Lombardiában, az 1816 méter magasan fekvő Livigno településen már 5 cm hó hullott. Más tartományokban itt még eső esett. A havazás a 2000-2500 méter feletti részeken vette át az uralmat az esőtől.

Nagyon jól járt Zermatt olasz oldala, Cervinia, ahol már szombat reggelre 15 cm friss hó hullott. Itt a lehető legjobb volt az időzítés, hiszen a hétvégétől már az olasz oldalon található fenti pályákat is beindították, így már nem kellett nemzetközi bérletet venni a síeléshez, csak az olasz oldalra érvényes, olcsóbb bérletekkel is lehetett már síelni. Az olasz alpesi válogatott férfi és női tagjai, mármint akik nem versenyeztek Finnországban, is ezt a hegyoldalt választották erre a hétvégére.

Az előző hetek fantasztikus havazásai és nagyon komoly hóágyúzásai után megnyílt a hétvégén Bormio síterepe is. Ezzel egyidőben bezártak a közeli Stelvio-gleccser pályái. Bormióban mindent megtettek a nyitásért, napi 36 000 köbméternyi havat szórtak a pályákra, amely az üzemeltetők szerint 600 telerakott kamionnak felel meg. Ahogy a hétvégi pályatérkép is mutatja, a zölddel jelölt részeken lehetett síelni, még kissé fura volt ez a nyitva tartás, de első hétvégének feltétlenül megtette.

A friss hó újabb nyitásokat ígér a következő hétvégére. A tervek szerint a következő hétvégén már Cortina d'Ampezzo is kinyit a Faloria részen néhány pályával.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »