Menü ≡

Újabb méteres havazás Olaszországban

2021.01.03. | Szerző: Bata Attila
Hétvégén ismét havazás kezdődött az olasz hegyekben, amely ezúttal is jelentős mennyiségű havat hozott nemcsak az Alpok, hanem az Appenninek hegyeibe is. A havazásnak még van utánpótlása, hét közepétől a hideg is megérkezik, így az alacsonyabb régiókban is igazi télre lehet számítani.
h i r d e t é s
Eddig körülbelül 1-2 méternyi hó hullott az Olasz-Alpok és az Appenninek északi oldalán, 1200-1500 méteres magasság felett. Az előző időszakok hórétegével együtt több helyen már 3-4 méter vastagon áll a hó a hegyekben, az alacsonyabb részeken ilyen magas hófalakat a szél emelt több helyen.

A havazás több települést elzárt a világtól, utakat kellett lezárni a hóakadályok miatt.

Nemcsak Olaszországban, hanem az Alpok déli oldalán is nagyobb mennyiségű hó jött le az utóbbi napokban, így Dél-Ausztria (Karintia és Kelet-Tirol), Szlovénia és Svájc déli része is kiadós havazásban részesült.

A havazás a következő napokban is folytatódik, majd megérkezik a szibériai hideg, így az alacsonyabb olasz részeken is havazhat a következő hétvégén.

Sajnos a havazást nem lehet kihasználni a pályákon, Olaszországban január 18-ig meghosszabbították a sípályák bezárását.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Zum Zeri-menedékház, 1391 méteren
2021.01.03. 18:00:50 Peter Szekely
Hurrá, most már csak meg kellene nyitni.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »