Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb pályák nyílnak meg a héten Donovalyban

2016.01.04. 2016.01.05. Bata Attila | frissítve: 2016.01.05.

A szlovák Holle anyó (Perinbaba) segítsége nélkül nagyon nehezen indul be az idei szezon Donovalyban. Nemcsak a havazás, hanem a hideg is hiánycikk volt errefelé az utóbbi időben. A jó hír, hogy mindkét síeléshez fontos feltétel már megérkezett, lassan egyre több pályát lehet hóágyúzni és megnyitni.
Eddig két pályán, összesen 1,2 kilométeren lehetett síelni Donovalyban. Ez mostantól megváltozik, keddtől már legalább duplájára nő a síelhető kilométerek száma. A következő napokban továbbra is csak a Záhradiste oldalon lehet síelni, de már több pályán. Eddig a négyüléses lift melletti bal oldali pályát lehetett használni, keddtől már a jobb oldali, szélesebb pálya is üzemel. Eddig a parkolótól a 8-as pályán lehetett lejutni a völgybe és a mellette lévő húzólifttel vissza a kocsikhoz. Mától a vele párhuzamos 7-es pálya és a másik lift is üzemel.

A négyüléses lift melletti 6-os pálya megnyitásával egyidőben beindul az esti síelés is. Keddtől 8:30-tól 21:00-ig üzemel a síterep.

Az 1-es pálya teteje január 3-án
Az 1-es pálya teteje január 3-án
Sokan kérdezik, hogy mi a helyzet a Nova Holá oldallal? Az üzemeltetők szerint erre még egy kicsit várni kell. Jelenleg is hóágyúznak, de egyes részeken még nagyon hiányzik a hó. Ha a természet a héten nem segít be jelentősen, akkor csak valamikor január 10. környékén tudják megnyitni az 1-es pályát teljes hosszában a meredekebb hegyoldalban. Ebben a pillanatban ez a kijelentés még csak egy előzetes becslés, pontosabbat pár nap múlva lehet majd mondani.

A TeleMix felvonó félóránként járt a Nova Holá oldalon, turistákat szállít 15:30-ig.
KOMMENTEK

Szállástippek
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.