Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A 2010/11 téli szezon újdonságai a Ski Amadé régióban

2010.10.07. | Frissítve: 2010.11.15.
A 2010/11 téli szezon újdonságai a Ski Amadé régióban Idén összesen 73 millió eurót fektettek be a kínálat fejlesztésébe az összesen 860 km sípályát magába foglaló, idén 10. születésnapját ünneplő Ski amadé bérletszövetség területén. Négy új felvonó, kiszélesedő sípályák, megnövelt hatásfokú hóágyúrendszer és új crosspálya adnak okot az ünneplésre.

Új völgyállomás Schladmingban

A 2013-as Alpesi Sí Világbajnokságra történő felkészülés jegyében a Schladming-Dachstein régióban már most jelentős befektetéseket eszközöltek a turisztikai infrastruktúra bővítésébe, fejlesztésébe. Schladmingban már most megépítették az új Planai völgyállomást, az úgynevezett Planat-Planai állomást, amely építészetileg egyedülálló remekműnek számít. Emellett a Planai-on a következő szezonra egy új nyolcszemélyes, védőburokkal és ülésfűtéssel felszerelt ülőfelvonót is üzembe helyeznek majd.

Bővül a 4-hegy síhinta

A 4 hegyet összekötő schladmingi sípályarendszerhez tartozó Reiteralmon egy egész völgyet kapcsoltak a sípályarendszerhez, a Preunegg völgyet. Egy nyolcszemélyes kabinos felvonót építettek ide, amelybe fűthető bőrbevonatú üléseket szereltek, létrehoztak egy új két kilométeres sípályát, valamint kibővítették a meglévő pályákat és új hóágyúrendszert is telepítettek.

Két új lift létesül a Hochkönig régióban

Egyedülálló fejlesztéssel büszkélkedhet a kényelem terén a Hockönig régió is: az új 3,6 kilométer hosszú kabinos felvonóval, amely Hintermoos-ból közlekedik a Gabühelre sikerült összekapcsolni egymással Hintermoost és a Maria Alm térségében található Hinterthalt. A Hintertal síterepen a csákányos és kétszemélyes ülőfelvonót egy védőburokkal felszerelt hatszemélyes ülőfelvonóval helyettesítették.

Új crosspálya Flachauban

Mindenekelőtt a fiatalabbak keresik a különleges havas élményeket speciálisan kialakított hóparkokban és sípályaszakaszokon. Ezt a trendet követi a Ski amadé síszövetség is, amelynek területén összesen 15 profi hópark áll a vendégek rendelkezésére. Ráadásul ez a szám folyamatosan bővül. A legújabb kihívást a Flachauwinkl-Kleinarl síterepen az új, meredek kanyarokkal és hullámpályával tűzdelt crosspálya jelenti.

Hóágyúrendszerek bővítése

Ski amadé: hóbiztos, kényelmes és biztonságos a befektetéseknek köszönhetően Kereken 10 millió eurót költöttek idén a hóágyúrendszerek további bővítésébe. Ennek köszönhetően már a sípályák 85 százaléka, vagyis összesen 710 kilométernyi lesiklópálya hóágyúzható a Ski amadé síszövetségben. Így garantált a megfelelő mennyiségű hó november végétől egészen április végéig.

Még több széles, jól kezelt sípálya

Folyamatosan befektetnek a sípályák bővítésébe és javításába is. A szűk helyeket megpróbálják kiszélesíteni vagy megszüntetni, a sípálya-kereszteződéseket áttekinthetőbbé és biztonságosabbá tenni, de az új sípályák kialakításánál is nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra. Emellett éjszakáról éjszakára 120 ratrak és 170 alkalmazott gondoskodik róla, hogy a vendégek másnap reggel tökéletesen karbantartott pályákon síelhessenek. Bővebb infó: www.skiamade.com
2010.10.17. 15:38:24 Töri-074
Jártam már sokszor ezen a környéken. Mindenkinek ajánlom, érdemes arra járni. Gyönyörű arra minden. Töri
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 267 vendég és 15 regisztrált felhasználó látogatja.