Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas építkezés kezdődött Schladmingban

2010.04.13. 2010.04.25. Bata Attila | frissítve: 2010.04.25.

Hatalmas építkezés kezdődött Schladmingban Alig több mint ezer nappal a 2013-as schladmingi alpesi sí világbajnokság előtt nagyszabású építkezések kezdődtek meg a Ski Amadé magyarok által is látogatott síterepén. A 473 millió eurós teljes világbajnoki előkészületeknek csak kis részét jelenti a kabinoslift völgyállomásának impozáns átépítése.
A hétvégén lerakták a Planai völgyállomás új épületének az alapkövét, ezzel megkezdődött a huszonöt évvel ezelőtt épült alsó állomás épületének átépítése, és a síterep nagyszabású építkezési programja is nagyobb sebességre kapcsolt. Egyedül az új csillogó-villogó, hipermodern épület átépítése a becslések szerint 12,5 millió euróba kerül majd, és erőltetett angol-német szójátékkal a Planet-Planai névre hallgat majd.

A megújuló 6500 négyzetméter alapterületű állomást egy ezer négyzetméteres üveghomlokzat borítja. Ahogy az képeinken is látható, az üvegépületen kívüli hatalmas nyúlványokat oszlopok tartják, összesen 74 darab. Az épületben üzletek kapnak helyet, ahol minden kapható lesz, amelyre valaha is szükségünk lehet síeléshez vagy túrázáshoz.

A tervek szerint az épület a következő szezon megnyitójára, november 26-ra készül el. A következő szezon után, 2011 nyarán folytatódnak az építkezések, ekkor az új völgyállomás alatt építenek egy hatalmas földalatti kiszolgáló részt, majd 2012-ben épül meg a pálya célegyenese (lásd képek) feletti „Győztesek kapuja”, egyfajta diadalív, közepén egy hatalmas „kristálygömbbel”. Csak ez a három építkezés 24,4 millió euróba kerül a síterepnek. A hétvégén nem csak az impozáns épület építése kezdődött el, hanem a síterep is ünnepelt, ezen a hétvégén jutalmazták meg a szezon 1.000.000. látogatóját.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.