Menü ≡

Újra gyepsí világbajnokságon a magyar csapat

2021.09.07. | Szerző: Gémes Renáta
Meghívást kapott a magyar síválogatott a 2021-es Gyepsí Ifjúsági és Felnőtt Világbajnokságra. A helyszín a csehországi Stitna nad Vlari sípálya lesz, ahol a versenyszámokat szeptember 6-11 között rendezik meg.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Ez a síterep nem idegen Kékesi Márton, alpesi síző számára, aki ugyanitt 2015-ben a 6. helyezést érte el szintén a gyepsí vb-n, az ifjúsági versenyzők között.
„A szervezők velem vették fel a kapcsolatot, mivel engem már ismernek, és azt szerették volna, hogy legyen magyar résztvevője is a világbajnokságnak. A férfiak versenyében testvérem, Konráddal indulunk, és csatlakozik 3 női sízőnk is. Ez nagy dolog, mert ekkora küldöttsége nem igen volt a magyaroknak gyepsí világbajnokságon” – mondta Kékesi Márton.

A magyarok hétfőn utaztak ki a vébé helyszínére. A küldöttség tagjai: Kékesi Márton, Kékesi Konrád, Babos Panka, Júnia Brigitta, Vislóczki Bianka. Mivel a csapattagok fő profilja az alpesi sízés, ezért a gyepsít csak képességfejlesztésként és nyári edzésként tekintik.

„A lányoknak még elég új a gyepsízés, de az egész világon kevesen művelik ezt a sportágat, mert balesetveszélyes. Ezért testvéremnek, Konrádnak és női sízőinknek is az a céljuk, hogy beköszönjenek a gyepsí versenyzők világába, és az alpesi síben kiváló versenyzői tudásukat hasznosítsák a füvön is. Én rutinos versenyzőként már azt hiszem, a tűz közelében végezhetek, de nem úgy fogok hozzáállni, mint egy alpesi síversenyhez, hisz senki sem szeretne kockáztatni. A másik célunk, hogy csapatként képviseljük az országot, amire rég nem volt példa nemzetközi gyepsí versenyen. Várhatóan a műlesiklás és az óriás-műlesiklás mellett indulunk Szuper-G-ben is. Benevezzük magunkat, de majd a helyszínen a terep felmérés után fogjuk közösen eldönteni, hogy ebben a versenyszámban is rajthoz állunk-e” - mondta Kékes Márton. A csapat a világbajnokságra való felkészülést a Kékestetőn, Mátraszentistvánon és a nyékládházi pályán végezte.

A következő versenyszámokban állnak rajthoz sízőink:
09.07. Óriás-műlesiklás
09.08. Műlesiklás
09.09. Szuperóriás-műlesiklás

Gyepsíben világversenyen eddig egy 2. helyezés jelenti a legjobb magyar eredményt, melyet 1987-ben Koch Ágnes, SMAFC-versenyző szerzett meg a junior-világbajnokságon.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »