Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékesi Márton 6. lett a gyepsí junior VB-n

2015.08.06. Gémes Renáta

Kiváló versenyzéssel pontszerző helyen végzett alpesi sízőnk, aki a gyepsí junior világbajnokságon a csehországi Stitna nad Vlariban mérkőzött meg a világ legjobb korosztályos versenyzőivel.
12 nemzet 40 sportolója küzdött az érmekért és helyezésekért a junior gyepsí VB-n, melyen egy magyar síző is elindult. Az első nap a szuper-óriásműlesikló futamot rendezték, melyet az osztrák Hannes Angerer nyert meg, Kékesi Márton 1.97 másodperces elmaradással, 37.06 FIS-pontos eredménnyel 8. lett. Majd legerősebb számában, szlalomban felülmúlta ezt a teljesítményt.

„A forróság gondot okozott a pályán, a gyep feltöredezett, és magasabb rajtszámmal már földön közlekedtek a síelők. Marci a szlalom első futamában rögtön az elején hibázott, elakadt, de sikerül állva maradnia. Közepes idővel várta a folytatást. A második futamban sokan hibáztak a gyors pályán. Tudni kell, hogy ezzel a görgő sporteszközzel nem lehet lassítani, megállni csak és kizárólag kanyarodni. Marci viszont látványos gyors menettel célba ért, ami az összesítésben az elismerésre méltó, pontszerző 6. helyet jelentette számára” – számolt be a sikeres szereplésről Kovács Barna szövetségi kapitány.
Sízőnk még 2 versenyszámban volt érdekelt: óriásműlesiklásban a 14. helyen végzett, szuper-kombinációban kiesett.

A felnőtt gyepsí VB-t szeptember elején az olaszországi Bellunóban rendezik, ahol Kékesi Márton is rajthoz áll. Addig lehetőséget kap arra, hogy néhány alkalommal a világbajnok Kristin Hetfleisch társaságában készüljön a burgenlandi Rettenbachban. A VB-t megelőzően a kapruni Világkupa zárófutamában is szeretne versenyezni, augusztus 20-23 között.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.