Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újra indult a lift a Magas-Tátrában, a túrázóknak...

2014.01.07. Bata Attila

Az időjárás nemcsak itthon, hanem Szlovákiában is megtréfálja a síelőket. Az idén eddig nem nagyon lehetett havas képeket készíteni a Magas-Tátrában. A síterep úgy döntött, hogy a tavaszias időjárásban legalább a túrázók járjanak jól, számukra ismét beindították a Lomnici-nyeregbe közlekedő liftet.
Az utóbbi időben minden évben feljegyezzük, hogy mikor lehetett először síelni az egyik legkeményebb szlovák pályán, a Lomnici-nyereg oldalában található meredek, fekete pályán. Arról már régen lemondtunk, hogy itt karácsonyra annyi hó gyűljön össze, hogy síelni lehessen. Ne felejtsük el, itt tilos hóágyúzni, így minden a természetre van bízva. Tavaly, például január 31-én lehetett itt először síelni.

A csúcsról lenézve a nyeregbe
A csúcsról lenézve a nyeregbe
A magas-tátrai lifteket az ősz végén mindig felülvizsgálatnak és karbantartásnak vetik alá, és a Kőpataki-tó mellől a Lomnici-nyeregbe közlekedő kétüléses lift (nem a csúcsra járó kabinos!) már csak a sípálya nyitásakor jár újra. Januárban itt is siralmasak a hóviszonyok, ahogy a friss webkamera képeken is látható, de a tavaszias időjárás meghozta a túrázók kedvét. Ezért a síterep úgy döntött, ha lécen nem is, de túrabakancsban is le lehet jönni a felsőbb régióból.

A nyereg alulról, piste, off-piste, freeride felejtős...
A nyereg alulról, piste, off-piste, freeride felejtős...
A tátralomnici síterepnek van néhány kedvezőtlen adottsága, a gyakori erős szél, a kevés természetes hó, és a déli fekvésű hegyoldalban gyorsan olvad a hó. Ezeknek is köszönhetően idén csak a közvetlenül a falu felett található kezdő részt lehetett eddig használni.

Ez a legrosszabb: a Kőpataki-tó alatt is hiányzik a hó
Ez a legrosszabb: a Kőpataki-tó alatt is hiányzik a hó
KOMMENTEK
bouquetk | 2014.01.07. 15:38
Apró szépséghiba, hogy téli zárlat van, amikor a házak feletti utak mind le vannak zárva.

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.