Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újra tél: fél méter hó hullott az Alpokban!

2019.03.16. Bata Attila

Tegnap reggelre komoly havazás érte el az Alpok nagy részét. Ausztriában, Svájcban, Olaszországban és Franciaországban sok helyen 50 cm hó hullott, helyenként még ennél is több. Most egy-két nap napsütés következik, majd hétfőtől ismét havazás várható.
Livigno, Olaszország
Livigno, Olaszország
Ausztriába friss havat és erős szelet hozott a tegnapi nap. Ez a kombináció pedig alapból megnövelte a lavinaveszélyt. A februári tavasz után rég nem látott veszélyességi fokozatok léptek érvénybe. Nyugat-Ausztriában, ahol 65 cm is hullott egyes helyeken már négyes fokozatú, a keleti részeken Hochkar környékén, ahol 20-30 cm hullott, hármas fokozatú lavinaveszély lépett érvénybe.
Hochgurgl Alpenhotel Laurin
Hochgurgl Alpenhotel Laurin
Franciaországban 30-50 cm hullott a hegyekben. Az RD 119-es utat Les Arcs felé éjszakára lezárták lavinaveszély miatt, így két síbusz utasainak a lenti falvakban kellett éjszakázniuk.
Ischgl. 40 cm.
Ischgl. 40 cm.
Svájcban a nyugati részen ismét 50-60 cm hó hullott, kelet felé csökkent a havazás mennyisége. A nyugati részen kedd óta már több mint egy méter hó hullott.
Sölden
Sölden
Olaszországban is hasonló volt a forgatókönyv. Az Olasz-Alpok nyugati részén 50-70 cm hó hullott, kelet felé haladva csökkent a lehullott hó mennyisége, de a keleti részbe (pl. Dolomitok) is jutott kb. 30 cm 2000 méteres magasságban. Sőt! Schnalstal (Val Senales) gleccserén is 50 cm friss havat mértek.
Stüdhütte, Kelet-Tirol, 60 cm
Stüdhütte, Kelet-Tirol, 60 cm
Hétvégére ismét megenyhül az idő és kisüt a Nap. Aki követi a márciusi időjárás híreket, annak már nem nagy meglepetés, hogy a napsütés nem tart sokáig, hétfőtől újabb havazás érkezik az Alpokba.
KOMMENTEK
Stani | 2019.03.16. 08:45
Salzburgban a tartományi lavinaszolgálat jelentése alapján 60-100 cm friss hó, a tegnapi nap Zell am See-ben fantasztikus volt!

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.