Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újra tél: fél méter hó hullott az Alpokban!

2019.03.16. | Szerző: Bata Attila
Tegnap reggelre komoly havazás érte el az Alpok nagy részét. Ausztriában, Svájcban, Olaszországban és Franciaországban sok helyen 50 cm hó hullott, helyenként még ennél is több. Most egy-két nap napsütés következik, majd hétfőtől ismét havazás várható.
Livigno, Olaszország
h i r d e t é s
Ausztriába friss havat és erős szelet hozott a tegnapi nap. Ez a kombináció pedig alapból megnövelte a lavinaveszélyt. A februári tavasz után rég nem látott veszélyességi fokozatok léptek érvénybe. Nyugat-Ausztriában, ahol 65 cm is hullott egyes helyeken már négyes fokozatú, a keleti részeken Hochkar környékén, ahol 20-30 cm hullott, hármas fokozatú lavinaveszély lépett érvénybe.
Hochgurgl Alpenhotel Laurin
Franciaországban 30-50 cm hullott a hegyekben. Az RD 119-es utat Les Arcs felé éjszakára lezárták lavinaveszély miatt, így két síbusz utasainak a lenti falvakban kellett éjszakázniuk.
Ischgl. 40 cm.
Svájcban a nyugati részen ismét 50-60 cm hó hullott, kelet felé csökkent a havazás mennyisége. A nyugati részen kedd óta már több mint egy méter hó hullott.
Sölden
Olaszországban is hasonló volt a forgatókönyv. Az Olasz-Alpok nyugati részén 50-70 cm hó hullott, kelet felé haladva csökkent a lehullott hó mennyisége, de a keleti részbe (pl. Dolomitok) is jutott kb. 30 cm 2000 méteres magasságban. Sőt! Schnalstal (Val Senales) gleccserén is 50 cm friss havat mértek.
Stüdhütte, Kelet-Tirol, 60 cm
Hétvégére ismét megenyhül az idő és kisüt a Nap. Aki követi a márciusi időjárás híreket, annak már nem nagy meglepetés, hogy a napsütés nem tart sokáig, hétfőtől újabb havazás érkezik az Alpokba.
2019.03.16. 08:45:05 Stani
Salzburgban a tartományi lavinaszolgálat jelentése alapján 60-100 cm friss hó, a tegnapi nap Zell am See-ben fantasztikus volt!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »