Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fél méteres hó esett Új-Zélandon

2015.05.27. Stánicz Balázs

Fél méteres friss hó esett az új-zélandi síterepeken az elmúlt napokban. Az ottani sípályák néhány héten belül nyitnak, így jól jött nekik az égi segítség.
Amikor kedvenc sípályáinkat virágok tengere borítja és a tovasuhanó síelőket komótosan ballagó tehéncsorda váltja fel, akkor lassan kezdeté veszi a síélet a déli féltekén.

Ruapehu hegy a havazás után - Fotó: snow.co.nz
Ruapehu hegy a havazás után - Fotó: snow.co.nz

Új-Zéland egyelőre meglehetősen szerencsésnek mondhatja magát, hiszen áprilisban és májusban is többször havazott az ottani hegyekben. A május közepi havazás helyenként méteres friss havat hozott, a mostani fél métert. Ennyi esett többek közt Remarkables és Coronet Peak síparadicsomokban is.

Remarkables 50 cm friss hóval - Fotó: snow.co.nz
Remarkables 50 cm friss hóval - Fotó: snow.co.nz

Holle Anyó a hegyek mellett a völgyeket is fehér ruhába öltöztette; a Wanaka tó körül is 15 cm friss hó hullott, ami az alacsony magassággal összekötött óceáni éghajlat miatt még a téli hónapokban is figyelemre méltó, nemhogy ilyenkor.

With 15 cms in town this morning, Wanaka locals headed out to Lismore Park for a cheeky wee slide. Flashworks Media got some #aerial #video. Are you stoked for winter? We are!#Wanaka #Winter Music: Shudder Funk by: Earegular

Posted by Flashworks Media on Sunday, May 24, 2015
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.