Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy ukrán síterep betiltotta a mobiltelefonokat

2013.11.06. Bata Attila

Különös döntést hozott az ukrán Jaremcse település polgármestere. A síterepéről is ismert településen az utóbbi időkben történt megbetegedésekért a mobil antennákat hibáztatták, ezért kikapcsoltatták őket. Hat nappal később, a helyiek nyomására visszakapcsolták az antennákat.
Jaremcse egy apró síterep Nyugat-Ukrajnában, körülbelül 30 kilométerre a nálunk jobban ismert, nyugati színvonalú Bukoveltől. A közel tízezer lakosú település azzal került be a hírekbe a múlt héten, hogy szinte elvágta magát a külvilágtól, vagyis mobilon nem lehetett felhívni a helyieket.

Újra van térerő
A polgármester szerint számos rejtélyes megbetegedés történt az utóbbi időben, és ezért sokan a településen üzemelő hatalmas tornyokat tették felelőssé, amelyek a mobilszolgáltatáshoz szükséges jeleket sugározzák. Két országos szolgáltató is üzemeltet antennákat a településen, őket felszólították a szolgáltatás felfüggesztésére, amely meg is történt. És így zajlott az élet egészen hat napig.

Mobiltelefon nélkül már nem egyszerű élni a mai világban. A helyieknek is gondot okozott a kommunikáció, vészhelyzetben nem tudtak segítséget hívni és a hír hallatán a vendégek is elkezdték lemondani foglalásaikat a turizmusból élő városban és a környéken.

Egy igencsak leegyszerűsített pályatérkép
Egy igencsak leegyszerűsített pályatérkép
A mobilszolgáltatók perrel fenyegettek, a lakosság pedig egyre elégedetlenebb volt a helyzettel, így a helyi önkormányzat is kénytelen volt visszavonulót fújni, és hétfő óta ismét lehet mobilon is beszélni Jaremcsén.

A település 580 méter magasan fekszik, egy apró síterep található az 1150 méteres hegyen. Síelésre inkább Bukovel ajánlott.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.