Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Unió: Ausztria ne korlátozza a külföldi síoktatókat!

2014.07.13. | Szerző: sielok.hu
Az Európai Unió felszólította Ausztriát, hogy jogszabályait hozza szinkronba az uniós alapelvekkel, vagyis biztosítsa a munkavállalók szabad munkáját. Ezúttal az unióból érkező síoktatók miatt, akiket két tartományban (Tirol és Stájerország) ér negatív megkülönböztetés.
h i r d e t é s
A figyelmeztetést ugyan Ausztria kapta, de igazából csak két tartományból érkezett olyan panasz, amely azt igazolja, hogy az osztrákok törvényileg is nehezítik a külföldi (pontosabban az uniós országokból érkező) síoktatók munkavállalását. A múlt hét csütörtökön közzétett hirdetmény szerint a többi tartományban nem találtak kivetni valót.

Tirollal kapcsolatban az a legfontosabb kifogás, hogy a külföldi (uniós) síoktatók ugyan szabadon dolgozhatnak és oktathatnak, de csak a Tirolon kívüli vendégeket. A jelenlegi rendelkezés szerint tiroli (helyi) tanítványokat külföldi oktatók nem taníthatnak.

Szintén kifogást emeltek a stájer törvények ellen. Itt az a kifogás, hogy Stájerország nem ismeri el a speciális uniós bizonyítványokat (pl. telemark oktató, mozgássérültek oktatója vagy sífutás-oktató). Hiába van az uniós oktatónak ilyen speciális jellegű képesítése, addig őket sem taníthatja, amíg nem rendelkezik általános síoktatói végzettséggel.

Az Európai Unió két hónapot adott az osztrákoknak a szabályok harmonizációjára. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az ügyet az Európai Bíróság elé viszik.

2014.07.14. 13:48:46 Kanyarsíklub Replaci
És Franciaországot vajon miért nem szólítják fel?
2014.07.15. 14:30:38 Lackó
Laci! Ők lesznek az utolsók, ez tudható előre.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »