Menü ≡

Már készülnek a hóágyúzásra Észak-Amerikában

2010.09.20. | Szerző: Bata Attila
Már készülnek a hóágyúzásra Észak-Amerikában Itt van az ősz, itt van újra, és megint megkezdődik az ádáz verseny Észak-Amerikában, hogy melyik síterep nyithat ki először a szezonban. Loveland síterepe már hetek óta visszaszámolt a weboldalán, és magyar idő szerint hétfő éjfélkor megkezdődött volna a hóágyúzás, de az időjárás közbeszólt.
h i r d e t é s
Általában a háromezer méter felett található síterepek, Arapahoe Basin vagy Loveland privilégiuma a korai nyitás, és az ezzel járó elsőként üzemelő amerikai síterep hírneve. Tavaly szeptember 21-én indultak a hóágyúk, amely után október 7-én lehetett először síelni Loveland terepén. Akkor ez szokatlanul korai nyitást jelentett, negyven év alatt a legkorábbit. Szóval, nagyon kevés esély van arra, hogy a tavalyi korai időpontot az idén is meg lehet ismételni, de ehhez még lesz egy pár szava az időjárásnak is.

Hóágyúzás már félig-meddig elkezdődött Észak-Amerikában szeptember elején. A kaliforniai Snow Valley síterepe úgymond tesztelte a hóágyúkat. Hírverésnek jó volt, körülbelül annyi havat gyártottak, hogy a helyettes marketing vezető csúszhatott néhány métert. de a hír így is bejárta a világot.

Jelenleg mintha még nyár lenne a hegyekben is. A várt nulla fok körüli hőmérséklet helyett még 20 fok feletti időjárásban pihennek a még augusztus végén kihelyezett hóágyúk. Így Loveland síterepe kénytelen volt elhalasztani a hógyártást, aggodalomra azonban nincs ok, még csak szeptember van ..

Tesztelik a hóágyúkat a kaliforniai Snow Valley-ben
Tesztelik a hóágyúkat a kaliforniai Snow Valley-ben
Mivel az Oregon állambeli Timberline síterepe karbantartás miatt zárva van, jelen pillanatban nincs üzemelő síterep Észak-Amerikában. Szeptember vége és október a szezonkezdetekről szól majd, amely elsősorban a kisebb síterepek kedvenc vetélkedése, a nagyobbak ritkán szólnak bele. A legnagyobb észak-amerikai síterep Whistler például csak november közepén szokott kinyitni. A korai izgalom egyik legfontosabb része, hogy jól fogyjanak a szezonbérletek.

Ne felejtsük el, hogy az idén La Nina szezon lesz, várhatóan nagyszerű hóviszonyokkal, ahogy az egyik kaliforniai meteorológus megfogalmazta, az idén érdemes lesz szezonbérletet venni!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »