Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: három méter hó hullott, bezártak a síterepek

2017.01.12. Bata Attila

Hatalmas havazás érte el mostanában Kalifornia, Nevada vagy Colorado magasabban fekvő síterepeit. Van olyan síterep, ahol az utóbbi három napban közel három méter hó hullott. Természetesen ennyi friss hó után ki kell ásni a lifteket, megnőtt a lavinaveszély, az utak lezárva, vagyis sok síterep kénytelen ideiglenesen bezárni.
Kirkwood Mountain Resort / Facebook
Kirkwood Mountain Resort / Facebook
"Van egy jó hírünk és egy rossz" - jelentette be a hatalmas havazás által érintett egyik síterep. A jó hír, hogy van bőven havunk. A rossz, hogy zárva vagyunk.

Az egyik leghavasabb régió mostanában a Tahoe-tó (Lake Tahoe) környéke. Kalifornia és Nevada állam határán található tó feletti hegyekben az utóbbi egy hétben 3-4 méter hó hullott. Számos környékbeli település lakosait felszólította a rendőrség, hogy ne menjenek ki otthonaikból a hatalmas lavinaveszély miatt. Lavinák szerencsére házakban eddig nem tettek kárt, de a lakóknak nem ajánlott a hegy felé néző ablakok és ajtók közelében tartózkodni.

A közelben található Kirkwood síterepe az elmúlt három napban 9 láb (274 cm) havat kapott, de az előrejelzések szerint csütörtökre még jön egy kicsi, így 10 láb (305 cm) hóval élik túl ezt a hóvihart. A síterep közzétett képeket a ritkán látható havazásról, ezeket mi is bemutatjuk.

Nemcsak Kirkwood tart zárva, hanem számos terep a Sierra Nevada hegységben, valamint a fent említett államokban. 
Mammoth Mountain / Facebook
Mammoth Mountain / Facebook
KOMMENTEK
tibor.becker | 2017.01.12. 14:52
Lavina bemegy az ablakon: az 1999-es Galtür-i (Tirol) lavina bement ajtón, ablakon a faluban lévö házakba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.