Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A kicsi legyőzte a nagyokat Amerikában

2010.10.24. Bata Attila

A kicsi legyőzte a nagyokat Amerikában Ahogy lenni szokott, amíg a két nagy csak egymásra figyelt, addig a nevető harmadik célba ért. Hagyományosan Arapahoe Basin és Loveland csatáját hozó versenyt, az idén nagy meglepetésre a keleti részen található Sunday River (Maine) nyerte meg.
Évek óta Arapahoe Basin vagy Loveland kezdi meg először a szezont. Ez annyira nem nagy meglepetés, hiszen mindkét síterep alsó része is körülbelül 3300 méter magasan fekszik a Sziklás-hegységben. A papírforma szerint az idén is nekik állt a zászló, de síelés tekintetében az USA-ban kevésbé értékel keleti parti síterep, Sunday River az idén beelőzte őket.

Helyi idő szerint Sunday River péntek este nyitotta meg a szezont, miután sikerült a T2-es pályájukat behavazni a mellette üzemelő Locke Triple lift felső és középső állomásai között. A síterep a hétvégén 25 dollárért ad egy napijegy, de hétközben várhatóan már zárva lesznek, ezért nem teljesen igaz az elsőként üzemelő síterep titulusa.

Az elsőség komoly marketing értékkel bír az USA-ban. Gyakorlatilag az európai gleccserekhez hasonlóan az Oregon államban található Timberline Lodge egész évben nyitva van, kivéve a szeptemberi végi szokásos, tervezett, kéthetes leállást és liftkarbantartást. Mivel Európában sem a gleccserekre figyelünk igazán, így az USA-ban is mindenki a síelés tekintetében jóval népszerűbb nyugati oldal valamelyik síterepétől várja az elsőbbséget.

Az idén a keleti országrész hagyományosan leggyorsabban nyitó síterepe az egész országban első lett. Hetvennégy hóágyúval tüzeltek egyszerre, így tudták az átadott szakaszt 19 óra alatt behavazni.

Az amerikai szezon tehát már beindult, október 1-én, Timberline, október 22-én Sunday River nyitotta meg kapuit. A tervek szerint október 24-én nyit Loveland, és valószínűleg október 25-én Arapahoe Basin.

Íme, videó az elsőként megnyitott amerikai síterep második napjáról:

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.