Menü ≡

USA: olyan hideg lett, hogy beindították a hóágyúkat

2014.09.20. | Szerző: Bata Attila
Szokatlanul hideg lett az időjárás az Egyesült Államok észak-keleti részén. Tegnap több évtizedes hidegrekordok dőltek meg. Szeptember közepén errefelé még szokatlan a fagypont alatti hőmérséklet. Néhány síterep kihasználta az alkalmat és letesztelték, hogyan működnek a hóágyúk.
h i r d e t é s
Az NWS (National Weather Service) az alábbi értékeket mérte péntek reggel az USA keleti részén. Volt, ahol beállították minden idők leghidegebb napi rekordját, és volt, ahol még ennél is hidegebbet mértek. A Fahrenheit skálán 32 fok felel meg 0 Celsiusnak. A 21°F mínusz 6 fokot, a 26-27°F mínusz három fokot jelent átszámolva.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Főleg New York állam északi részén és Maine államban van most szokatlanul hideg. Szintén Maine államban találhatóak a keleti part legismertebb síterepei, amelyek kihasználták a hirtelen jött hideget és tesztelték, hogy rendesen működnek-e a hóágyúk.

Sunday River tesztel
Sunday River síterepe (240-963 m) 32 hóágyúval lőtte az egyik pályát. Tavaly egészen október közepéig kellett várniuk, hogy tesztelhessék a hókészítő rendszert.

Sugarloaf (426-1286 m) síterepén még a táblázatban feltüntetettnél is hidegebb volt, a közel mínusz 8 fokos (18°F) hidegben 15 hóágyút próbáltak ki péntek hajnalban. 

Amerikában általában október közepén kezdődik a síszezon. Az első síterepek, amelyek már folyamatosan nyitva tartanak, a nyugati országrészben, Colorado államban találhatóak.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »