Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Val di Sole: panorámalift és az Alpok legszebb pályája

2010.11.03. | Frissítve: 2011.01.07. | Szerző: Bata Attila
Az olaszországi Trentino tartomány egyik kedvelt része a Val di Sole (a Nap völgye) régió. A gyönyörű Stelvio Nemzeti Parkban található síterep Pejo részén 2011. január 6-tól, majdnem negyedévszázad szünet után ismét közlekedik a híres - immáron felújított - nagykabinos lift.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Apró, de nagyon szép része a Dolomitoknak Pejo (Peio) síterepe. Összesen 16 kilométernyi pálya várta eddig a síelőket a Marivella és a Passo Tonale között található síterepen. Az olaszok egy újabb izgalmas építkezéssel lepték meg a világ síelőit és kirándulóit. Az olaszországi Dolomitokban ismét üzembe helyezik az egykori kabinos liftet, így jelentősen megnő a besíelhető pályák és szintkülönbség hossza.

Jócskán "megemelkedik" a síterep magassága is, hiszen a felújított lift 2000 méterről indul és a 3000 méteren található egykori Mantova menedékház maradványainál lesz a végállomása. (Korábban 2400 méterig közlekedtek csak a liftek) Innen indul majd, - a síterep szerint - az Alpok legszebb sípályája, a nyolc kilométer hosszú, 1500 méter szintkülönbségű, már réges-rég elfeledett, de most újranyitott Val de la Mite pálya.

A huszonöt évvel ezelőtt leállított kabinos lift csak csak 2400 méterig közlekedett, az új lifttel további 600 métert szintet nyernek majd a síelők. Az új liften két hatalmas, egyenként 100-100 fő befogadására alkalmas, kabinok szállítják majd az utasokat. Talán segíthet a hosszú sorok leküzdésében, hogy a lift hat perc alatt teszi meg a négy kilométeres, 1000 méter szintkülönbségű távot.

Az új lift nem csak az említett csodaszép pályába lehel ismét életet, hanem az egész hegyoldalba is, már megkezdték az előkészületeket, hogy további új pályák épüljenek a lift környékén.

2011.01.07. 20:56:44 agica18
Ó becsodás
2011.01.08. 08:07:51 palvia
Persze csak akkor ha működik és nincs köd. Egyébként a fentről induló pálya élvezetes.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »