Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Val Thorens: rengeteg pályával nyitottak a 3-völgyben

2017.11.19. Bata Attila

Hosszú heteken át Tignes gleccsere volt az egyetlen üzemelő síterep Franciaországban, ez csak a mostani hétvégén változott meg. A Három-völgy egyik legismertebb síterepe, az Alpok legmagasabban fekvő üdülőfaluja, Val Thorens, a hétvégén megkezdte az idei szezont mindennapos üzemmódban.
Az első nap
Az első nap
Hétfőn 50 cm hó hullott Val Thorens felső részén. Azóta folyamatosan találgattak a francia síelők, hogy rég nem látott, komoly mennyiségű pályával kezdik majd meg a szezont és nem is kellett csalódniuk. A természet, a hóágyúk, és a pályamunkások szentháromsága az idén minden képzelet felülmúló kínálattal indított november közepén. A számok nyelvén azt jelentette, hogy a síterep pályáinak kb. 70%-a már a nyitónapon síelhető volt.

Az előző évek nehézkes szezonkezdetei után kellemes meglepetés eddig az idei "ősz". Legutóbb öt évvel ezelőtt kezdődött ilyen nagyszerű hóviszonyok mellett a szezon. A völgyben 50 cm, a hegyen 100 cm vastagon áll a hó. A közel 100 kilométernyi megnyitott pálya nagy része 2300 és 2700 méter között terül el, már az első hétvégén hét lift közlekedett 3000 méter feletti magasságba.

A pályamunkások pedig gőzerővel dolgoznak, hogy minél több pályát lehessen megnyitni. A síterep főnöke szerint, a következő hétvégére (november 25-i) majdnem az összes pályát meg tudják nyitni.

A múlt héten már kinyitott a Francia-Pireneusokban található Porté-Puymorens, igaz akkor csak 2 km pályával és csak a hétvégére. A mostani hétvégére is kinyitottak, de a síelhető pályahosszt már 10 kilométerre növelték. A Pireneusok spanyol oldalán Baqueira-Beret is megkezdte a szezont 30 km-nyi pályával.

A francia síterepek közül még Montgenévre is kinyitott nyolc pályával és első napon jónak mondható 700 méteres síelhető szintkülönbséggel. Több francia síterep készített elő sífutó pályákat a hétvégére, pl. Autrans, Chamrousse, Haut Vercors vagy La Clusaz.

Franciaországban is folyamatosan nyitnak a síterepek, a következő héten is néhány ismert síterep megnyitja kapuit. Isola 2000 csak decemberben nyitott volna, de a kedvező hóviszonyok miatt már a következő hétvégén is lehet itt síelni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.