Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vasárnap áramszünet volt Eplényben

2013.01.27. 2013.01.28. sielok.hu | frissítve: 2013.01.28.

Vasárnap áramszünet volt Eplényben Nagyon rájár a rúd a magyar síterepekre az utóbbi hetekben. Az egész kezdődött Mátraszentistvánban, ahol egymás után kétszer volt áramszünet, majd csütörtök este a kékestetői pályán ment el az áram. Ezen a hétvégén pedig az eplényi pályán akadtak gondok az elektromos ellátással.

Az Eplényi Síaréna hivatalos közleménye a vasárnapi nappal kapcsolatban:

Reggel fél ötkor az E.ON 35 kilovoltos földkábele tönkrement, mely Veszprém megye jó részén, így a Nordica Síarénában is teljes áramszünetet okozott. A hiba a Síarénát kiszolgáló távvezetéken történt. Köszönet az E.ON munkatársainak a gyors reagálásért. A helyzet mentéséért kihozott aggregátort 10:20-kor sikerült üzembe állítaniuk, mely elkezdett működni.

Örömmel tudattuk ekkor a hírt, hogy működünk, és bár átmeneti megoldással, de a problémákat elhárítottuk. 20 perc elteltével meghibásodott az aggregátor, melynek oka, hogy nyári gázolajjal volt feltöltve, mely egyszerűen belefagyott. Az üzemképtelenné vált aggregátort a Nordica Síaréna dolgozói 2,5 órás kemény munkával megjavították, kicseréltük a gázolajat, és újból életre keltették.

Délután fél kettőtől van villany, és mind a három csákányos felvonónk, illetve a két tanuló felvonó is üzemel. Sajnos a Sólyom nem tud működni, mert bár a villamos teljesítmény elég lenne, de az aggregátor vezérlése nem megfelelő a Sólyom számára.

Az E.ON ígérete szerint ma este 8 körülre megjavítják a meghibásodott kábelt, így holnapra garantált a teljes működés a Szent Sólyom felvonót is beleértve. Mindenkitől elnézést kérünk a kellemetlenségért, mi mindent megteszünk, hogy csökkentsük vendégeink bosszúságát.

Reggel 9 órától mindenkit tájékoztattunk a bekötőúton a problémáról. Délután 2 óráig nyitott kapukkal működtek a felvonók. A kettes csákányos egész nap hibátlanul üzemelt, hiszen másik kábellel van megtáplálva, és délután kettőig folyamatosan nyitott kapukkal üzemelt! Ma este 8 óráig meghosszabbított nyitva tartással várunk mindenkit.

A mai naphoz még hozzátartozik, hogy az áramingadozás tönkretette a teljes számítógépes- és jegyrendszerünket. A jegyek visszatérítése ezért csak később lehetséges, de mindenkit kárpótolunk.

Ez pedig már a Síaréna mai, hétfői közleménye

A tegnapi áramszünet okozta rémálomhelyzet után ma már normális áramszolgáltatással, teljes gőzzel üzemelünk tovább. Sajnos az áramszünet érintette a teljes kommunikációs hálózatunkat is, ezért tegnap nem működött a hangosbemondó, nem volt internet, és nem lehetett telefonálni sem, mert a hegytetőn lévő telefonátjátszó-állomás sem kapott áramot. Ezért nem tudtatok telefonon elérni minket tegnap.

A mai napon 09:30-20:00-ig vagyunk nyitva. A felvonók rendben működnek, üzemel a Szent Sólyom négyüléses, mindhárom csákányos felvonónk és az 1-es tanulófelvonó. Síelhető a teljes 1-es pálya, 1/b, 1/c, a 2-es, 2/b, 3-as, a 4-es, 6-os, 7-es pálya, mindhárom tanulópálya és Magyarország legnagyobb Freeski és Snowboardparkja is. Emellett ingyenesen használható a 700 méteres sífutó- és a 450 méteres szánkópálya.

A hóréteg 40-70 cm vastag, de a 2-es, 3-as, 4-es pályán helyenként vékonyabb lehet. Éjjelre elég komoly hideg van kilátásban, ezért hóágyúinkkal frissítjük majd a pályákat.

Bár reggel fél hétkor havazás kezdődött, azért az utak jól járhatóak. Ha folytatódik a csapadék, akkor érkeznek a úttakarítógépek és munkához látnak.
KOMMENTEK
Síaréna Vibe Park | 2013.01.28. 08:31
Sziasztok!

Ami a kommunikációt illeti: áram hiányában nem volt internet és nem működött a telefon átjátszó állomás, de még a hangosbemondó sem. Ez rendkívül megnehezítette a dolgunkat.
Az Eon által helyszínre szállított aggregátorból származó árammal már a hangosbemondó működött, de az internet és a telefonszolgáltatás csak későn állt helyre.
sagib30 | 2013.01.29. 15:19
Éppen ott voltunk, mi jó korán odamentünk, hogy legyen hely meg ilyenek. Mi 12:00-tól(azthiszem) már tudtunk síelni, egyszer felgyalogoltam a felső felvonóhoz mert az ment végig, de aztán már lett áram. Szerintem a Síaréna jól kezelte a dolgokat.
százas | 2013.01.29. 21:38
Ez már a magamfajta patriótánál is kiveri a biztosítékot.
franci252 | 2013.01.30. 17:50
Elképesztő, és még ezt nevezi a nagyarcú e-on szolgáltatásnak?! Normális országban ezért olyan kártérítési pert indítanának és nyernének, hogy egy új sífelvonó is kikerülne belőle! Hangsúlyozom: egy normális országban!!! (a magyarázatok, és az elnézéskérések nem érdekelnek!) :-(

KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.