Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre! Átadták Svájc harmadik leghosszabb liftjét!

2014.01.30. Bata Attila

A svájci Grimentz és Zinal síterepeit összekötő nagykabinos lift építését már 2012 nyarán megkezdték. A tervek szerint az idei szezon decemberére készült volna el, de már korábban tudni lehetett, hogy kissé késik az átadás. Az előző hétvégén végre a nagyközönség is birtokba vehette a kabinost.
Közel 20 hónapos építkezés után már az egész környék várta az új lift átadását, amelynek eredeti határideje tavaly december 21. volt, majd később ez tolódott január 15-re, majd a szombati, immáron végleges, január 25-i határidőre.

Az egész építkezés 31 millió svájci frankba (kb. 7,8 milliárd forint) került a két síterepnek, amelyet mostantól nemcsak jelképesen köt össze az új lift, hanem a két síterepet üzemeltető társaság is egyesült. A régió további pályáival együtt, összesen 220 kilométernyi pálya várja a síelőket.

Az új lift 3,5 kilométer hosszú, ezzel Svájc harmadik leghosszabb liftje épült a két terep között. Ezt a hosszú-hosszú kábelt összesen három oszloppal támasztották meg. A két darab, 125 fős nagykabin 7 és fél perc alatt jut át a másik oldalra. Az utazás nem csak a műszaki adatok miatt lehet nagyszerű élmény, hanem a kilátás miatt is, amely szép időben lenyűgöző.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.