Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre! Átadták Svájc harmadik leghosszabb liftjét!

2014.01.30. Bata Attila

A svájci Grimentz és Zinal síterepeit összekötő nagykabinos lift építését már 2012 nyarán megkezdték. A tervek szerint az idei szezon decemberére készült volna el, de már korábban tudni lehetett, hogy kissé késik az átadás. Az előző hétvégén végre a nagyközönség is birtokba vehette a kabinost.
Közel 20 hónapos építkezés után már az egész környék várta az új lift átadását, amelynek eredeti határideje tavaly december 21. volt, majd később ez tolódott január 15-re, majd a szombati, immáron végleges, január 25-i határidőre.

Az egész építkezés 31 millió svájci frankba (kb. 7,8 milliárd forint) került a két síterepnek, amelyet mostantól nemcsak jelképesen köt össze az új lift, hanem a két síterepet üzemeltető társaság is egyesült. A régió további pályáival együtt, összesen 220 kilométernyi pálya várja a síelőket.

Az új lift 3,5 kilométer hosszú, ezzel Svájc harmadik leghosszabb liftje épült a két terep között. Ezt a hosszú-hosszú kábelt összesen három oszloppal támasztották meg. A két darab, 125 fős nagykabin 7 és fél perc alatt jut át a másik oldalra. Az utazás nem csak a műszaki adatok miatt lehet nagyszerű élmény, hanem a kilátás miatt is, amely szép időben lenyűgöző.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.