Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre! Egy kis havazás az osztrák hegyekben

2016.12.13. Bata Attila

Az utóbbi időben eléggé hiánycikk lett a havazás az Alpokban. Tegnap hullott egy kisebb adag Ausztriában. A 10-15 cm friss hó nem egy hatalmas mennyiség, de a jelen helyzetben a semminél több. A jó hír, hogy a hideg marad, úgyhogy a hóágyúk pótolhatják azt, amiről Holle Anyó ideiglenesen megfeledkezett.
Kitzsteinhorn
Kitzsteinhorn
Az Osztrák-Alpok északi oldalát tegnap kisebb havazás érte el. A havazásból még jutott Tirol Salzburg tartományhoz közeli részeire, valamint Salzburgtól egészen a magyar határhoz közeli síterepekig. A mennyiség tényleg nem az a hatalmas adag, a legtöbb síterep 5-15 cm hóról számol be, a Salzburgi Lavina Szolgálat oldala 10-20 centiméterre teszi a lehullott hó nagyságát. Arra azért jó, hogy ideiglenesen ne a barnás-zöld hegyoldalakat kelljen bámulni.

Ezzel Ausztria még a szerencsésebb alpesi régiók közé tartozik a mostani havazással, hiszen az utóbbi időben nem havazott az Alpokban. Éjszakánként legalább elég hideg van a hóágyúzáshoz, nappal pedig napsütésben lehet síelni. Tizenegy nap még karácsonyig, és az ünnepek előtt nagyon ráférne még egy kiadós havazás az Alpok legtöbb síterepére. A közvetlen előrejelzések nem sok változással biztatnak, talán a Nyugati-Alpokban hullhat egy kevés a héten. A jövő hét pedig még bizonytalan, egymásnak ellentmondó modellekkel.

Amíg várjuk a havat, addig nézegessünk képeket és videókat a tegnapi osztrák termésből.

Ötscher: friss hó


Feuerkogel


Dachstein West 10 cm friss hó


Schmitten in Zell am See
Niederalp
Niederalp
Planneralm, 10 cm hó, először kellett bevetni az új úttisztító gépet :)
Planneralm, 10 cm hó, először kellett bevetni az új úttisztító gépet :)
Schladming
Schladming
Zauchensee
Zauchensee
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.