Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Verbier: repülőgép landolt a sípályán

2014.03.21. Bata Attila

Nem mindennapi repülős látványosságot kaptak ma a svájci Verbier síterepén síelők. Egy könnyű, sportrepülőgép, amelyet csak környékbeli túrákra használnak, elrontotta a landolást és a kényszerből a leszállópálya helyett az egyik sípályán landolt. Senki sem sérült meg.
Egy Piper típusú repülőgép a leszállópálya helyett, a 30 méterrel mellette található sípályán landolt ma délben. Ezzel a típusú, kisméretű repülőgépekkel csak sétarepüléseket tartanak, például a közelben található gleccserek felett. Ma délelőtt egy felderítő repülésről érkezett vissza a pilóta, amikor leszálláshoz közeledve elrontotta a manővert. Túl alacsonyan és túl lassan közelítette meg a leszállópályát, ezért kénytelen volt a 4-5 méter széles sípályára letenni a gépek, ahol abban a pillanatban senki sem síelt. A gép szárnya megsérült, de a pilótának nem történt baja.

Repülőgép a sípályán (Kép: DR)
Repülőgép a sípályán (Kép: DR)
A síterep vezetősége és a helyi rendőrség sem csinált belőle nagy ügyet. Senki sem sérült meg, a síterepet anyagi kár nem érte, és már amúgy sem ez volt az első eset. A síterep vezetője szerint 10 évvel ezelőtt teljesen hasonló eset történt. A sípályán landolt repülőgépet végül helikopterrel szállították el.

Repülőgép a sípályán (Kép: Valais Police)
Repülőgép a sípályán (Kép: Valais Police)
KOMMENTEK
csabor | 2014.03.22. 08:00
Ügyes! Még egy marketing célú akciónak is elmegy így szezon végén.

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.